Foto: Publicitātes foto
Maizes un saldumu ražotājs "Fazer Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 16,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga desmit reizes un sasniedza 426,3 tūkstošus eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais kompānijas finanšu pārskats.

Tostarp Latvijā 2014.gadā kompānija no maizes, miltu konditorejas produktu un saldumu pārdošanas guvusi ieņēmumus 13,354 miljonu eiro apmērā, kas ir par 12,4% mazāk nekā 2013.gadā.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka atbilstoši tirgus un sabiedriskās domas izpētes kompānijas "ACNielsen Latvia" datiem "Fazer Latvija" tirgus daļa pērn samazinājusies līdz 15,4%.

"2015.gada laikā sabiedrība turpinās pasākumus energoefektivitātes uzlabošanā. Galvenais sabiedrības uzdevums būs attīstīt saldēto konditorejas izstrādājumu ražošanu un realizāciju, kā arī turpināt nostiprināt līdera pozīcijas kviešu maizes tirgū, turpināt attīstīt saldēto maizes pusfabrikātu tirdzniecību un paplašināt saldumu produkcijas sortimentu," teikts "Fazer Latvija" vadības ziņojumā.

Plānots, ka šogad rudenī darbu sāks arī "Fazer Latvija" jaunā saldēto produktu ražotne. Visa minētajā ražotnē saražotā produkcija sākotnēji tiks eksportēta.

"Fazer Latvija" apgrozījums 2013.gadā bija 18,409 miljoni eiro un uzņēmums cieta zaudējumus 42,5 tūkstošu eiro apmērā.

Uzņēmums "Fazer Latvija" ir dibināts 2000.gadā. Vienīgais "Fazer Latvija" īpašnieks ir Somijas "Fazer Bakeries", kas ir viens no skandināvu grupas "Fazer Group" uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!