Foto: LETA
Rīgas rajona tiesā ierosināta pārtikas koncerna "FF Foods" tiesiskās aizsardzības procesa lieta, informē "FF Foods" Komunikācijas nodaļas vadītāja Jolanta Gaudieša.

Viņa pastāstīja, ka uzņēmums tiesiskās aizsardzības procesu lūdza ierosināt saistībā ar Krievijas ekonomiskās situācijas pasliktināšanos un tā rādītajām problēmām. Saskaņā ar izstrādāto plānu, "FF Foods" cer atgūt pozitīvu naudas plūsmu un atjaunojot stabilu uzņēmuma darbību.

"Kopš pagājušā gada beigām Krievijas ekonomiskās situācijas ietekmē, uzņēmuma sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par iepriekšējām produkcijas piegādēm un ir atteikušies no pasūtītās partijas, kas saražota, šobrīd atrodas uzņēmuma noliktavās. "FF Foods" ir nonācis situācijā, kad nespēj segt īstermiņa saistības. Papildus tam Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir sācis nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu no uzņēmuma kontiem kredītiestādēs. Lai stabilizētu šo situāciju un nodrošinātu veiksmīgu tālāko uzņēmuma darbību, saskaņā ar izstrādāto plānu, 2015.gada 15.janvārī ir ierosināts tiesiskās aizsardzības process," sacīja uzņēmuma vadītājs Andrejs Fraimanis.

Jau vēstīts, ka "FF Foods" pērn aprīlī pārdeva meitasuzņēmumus "Lango R&D" un "Iļģuciema maiznīca konditoreja", taču saglabāja produkcijas zīmolus "Lango" un "Iļģuciema maiznīca konditoreja".

"FF Foods" ir dibināts 2010.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 287,4 tūkstoši eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Ilzei Fraimanei un Lūcijai Meijerei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!