Foto: Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi SIA "Macro Rīga" izteikt augsto tehnoloģiju uzņēmuma "HansaMatrix" akciju publisko piedāvājumu, pavēstīja FKTK Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upleja.

Viņa informēja, ka FKTK padome ir atļāvusi "Macro Rīga" izteikt akciju publisko piedāvājumu par tai piederošajiem 362 000 "HansaMatrix" akciju.

"Macro Riga" vēlas izsolīt daļu tai piederošo "HansaMatrix" akciju un samazināt aizdevumu. Plānotā akcijas sākuma cena izsolē ir 6,9 eiro.

Slikto aktīvu izpirkšanas gaitā 2015.gadā "Macro Riga" tika izsniegts aizdevums. Tā atlikusī daļa 2016.gada 31.decembrī bija 2,47 miljoni eiro. "Akciju turētājs ir paziņojis par savu vēlmi samazināt akcionāra aizņēmumu izsoles ceļā, Rīgas biržā pārdodot uzņēmuma akcijas līdzīgā apmērā," iepriekš ziņoja "HansaMatrix" pārstāvji.

Tāpat ziņots, ka šogad janvāra sākumā "Macro Rīga" samazināja līdzdalību "HansaMatrix" kapitālā, pārdodot 56 100 jeb 3,07% "HansaMatrix" akciju. Darījumā vienas akcijas pārdošanas cena bija 6,85 eiro.

"Macro Rīga" ir "HansaMatrix" valdes priekšsēdētājam Ilmāram Osmanim pilnībā piederošs uzņēmums. Pēc biržas informācijas, 2016.gada oktobra beigās "Macro Rīga" īpašumā bija 64,83% "HansaMatrix" akciju, kamēr komandītsabiedrībai "FlyCap Investment Fund I AIF" piederēja 22,08%, bet "Swedbank" pensiju fondiem - 7,63% akciju.

"HansaMatrix" kapitālu veido 1 829 381 akcija viena eiro nominālvērtībā.

Pagājušajā gadā "HansaMatrix" koncerns, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 16,939 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,9% vairāk nekā 2015.gadā, sasniedzot lielāko apgrozījumu kompānijas vēsturē, savukārt koncerna peļņa samazinājās par 45,8% un bija 586 966 eiro.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!