Foto: Publicitātes attēli

Latvijas lielākais piena pārstrādātājs "Food Union" ir parakstījis iegādes līgumu ar Norvēģijas trešo lielāko saldējuma ražotāju "Isbjørn Is", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Isbjørn Is" ražo un piegādā dažādus saldējuma un saldēto desertu produktus visā Norvēģijā, koncentrējoties uz to tiešo pārdošanu, kā arī pārtikas veikalu ķēdēm visā valstī.

""Isbjørn Is" iegādes līgums ir parakstīts un darījums pilnībā tiks noslēgts tuvāko mēnešu laikā. Sekojot tam, uzņēmumā noritēs paplašināšanas darbi, lai efektivizētu ražotnes darbību un apvienotu ražotni, produkcijas noliktavu un biroju. Ražošanas paplašināšana tiks pabeigta līdz 2016. gada beigām, savukārt pirmos uzlabojumus produktu sortimentā pircēji sagaidīs uz nākamā gada vasaras sezonu," skaidroja AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Isbjørn Is ir trešais lielākais saldējuma ražotājs Norvēģijā, tas dibināts 1962.gadā. "Isbjørn Is" apgrozījums pērn bija 17,5 miljoni eiro.

Līdz ar iegādes līguma parakstīšanu, "Food Union" ir kļuvis par 100% "Isbjørn Is" īpašnieku.

Iegādes darījuma apmērs netiek atklāts.

"Food Union" uzņēmumu grupā ietilpst seši uzņēmumi: "Rīgas piena kombināts", "Rīgas piensaimnieks" un "Valmieras piens" Latvijā, "Premia" Igaunijā, "Premier Is" Dānijā un "Isbjørn Is" Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!