Foto: Publicitātes foto

Latvijas piena pārstrādātāju "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Rīgas piensaimnieks" apvienotais uzņēmums "Food Union" ražotņu celtniecību Ķīnā plāno pabeigt līdz 2017. gada beigām, intervijā teica "Rīgas piena kombināta" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

"Esam sākuši celtniecības procesu. Plānojam, ka ražotnes tiks pabeigtas līdz 2017. gada beigām. Paralēli notiek Latvijas un mūsu zīmola atpazīstamības veicināšana, jo mēs vēlamies uzsvērt, ka esam Latvijas ražotājs. Tas viss kopumā ir milzīgs darbs, jo ir jāveic kvalitātes kontrole, jāizvēlas uzticami darbinieki utt," uzsvēra Staņēvičs.

Viņš piebilda, ka Ķīnā atsevišķi procesi notiek savādāk nekā Latvijā, taču kompānija pie tā strādā. "Mūsu stratēģija ir izmantot to resursu, kas ir pieejams šeit [Latvijā], piemēram, nosūtot produktu pusfabrikātus uz turieni, kur pabeigtu ražošanu, nodrošinot nepieciešamo produkta kvalitāti. Jāuzsver, ka tie produkti, kuri tiks ražoti Ķīnā, tur arī tiks pārdoti, nebūs tā, ka no Ķīnas vedīsim produktus uz Latviju," sacīja Staņēvičs.

Jau vēstīts, ka "Food Union" Ķīnā būvē divas rūpnīcas, uz kurieni vest Latvijas izejvielas un uz vietas ražot, piemēram, biezpiena sieriņus "Kārums".

"Food Union" ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. "Food Union" grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - "Rīgas piena kombinātu", "Valmieras pienu" un "Rīgas piensaimnieku", kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - "Premia Foods", un lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - "Premier Is". Tāpat "Food Union" iegādājusies trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā "Isbjørn Is" un Rumānijas otro lielāko saldējuma ražotāju "Alpin57Lux". "Food Union" grupas kopējais apgrozījums 2015. gadā bija 250 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!