Foto: LETA

Latvijas piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" saņems sertifikātu produktu eksportam uz Ķīnu, tādējādi tiks radītas pilnībā jaunas iespējas biznesa sadarbībai starp Latvijas un Ķīnas uzņēmumiem. Pirmie Latvijas piena produkti Ķīnas tirgū gaidāmi jau tuvākā pusgada laikā.

Pēc "Food Union" ielūguma pirmdien Latvijā viesojās Šanhajas pašvaldības vadības un Ķīnas Tautas Republikas trešā lielākā pārtikas koncerna "Bright Food" vadības delegācija, lai iepazītos ar Latviju un tās uzņēmējdarbības, īpaši uzņēmuma Food Union, potenciālu sadarbībai piena produktu importam uz Ķīnas tirgu. "Food Union iepazīstināja Ķīnas delegātus ar Ķīnai paredzētajiem piena produktiem - saldējumu, krēmsieru, sviestu, pienu un piena dzērieniem. 

"Latvija ir realizējusi karantīnas procesu piena produktu eksportam uz Ķīnu. Latvijā vadošā piena pārstrādes kompānija Food Union saņems šādu sertifikātu produktu eksportam uz Ķīnu. Tādējādi tiks radītas pilnībā jaunas iespējas biznesa sadarbībai starp Latvijas un Ķīnas uzņēmumiem, kas sniegs ieguvumu patērētājiem abās valstīs. Mēs pateicamies Food Union par Šanhajas pašvaldības un Bright Food Group delegācijas uzaicināšanu un uzņemšanu, un mēs ar nepacietību gaidām abpusēji izdevīgas sadarbības izveidi,"  sacīja "Bright Food" priekšsēdētājs Ljui Jundzje.

Savukārt "Rīgas piena kombināta" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, norādīja, ka Ķīnas Tautas Republikas delegācijas vizīte Latvijā ir stratēģisks solis "Food Union" un "Bright Food Group" stabilu ilgtermiņa attiecību veidošanā.

"Šī sadarbība varētu strukturāli mainīt Latvijas piensaimniecības nozari. Ceram, ka jau sešu mēnešu laikā Ķīnas pircēji varēs baudīt Latvijā ražotu 100% dabīgu saldējumu Ekselence un RASA svaigo krēmsieru un saldkrējuma sviestu. Tā ir iespēja piešķirt Latvijas zīmolam Ķīnā inovatīvas un ekoloģiskas valsts aprises, kas mums ir jāizmanto," sacīja Staņēvičs.

 "Mēs esam priecīgi apmeklēt Latviju, kas ir pasaulē otrā videi draudzīgākā valsts, kura ir izslavēta ar savām mūžsenajām tradīcijām piena pārstrādes nozarē. Mēs ar nepacietību esam gatavi no Latvijas amatpersonām - Valsts prezidenta, Ministru prezidentes un zemkopības ministra, kā arī no Latvijas biznesa kopienas - uzzināt vairāk par tās interesi un gatavību attīstīt abpusējās tirdzniecības un investīciju attiecības starp Ķīnu un Latviju," saŠanhajas pašvaldības ģenerālsekretāra vietnieks Sjui Jibo.

 "Ķīna ir viena no lielākajām Eiropas Savienības tirdzniecības partnerēm, un Latvijai jau tagad ir izveidojusies stabila sadarbība ar šīs valsts uzņēmējiem. No Latvijas tiek eksportētas saldētas ogas, galvenokārt, mellenes, kā arī kokmateriāli. Piena pārstrādes uzņēmuma Food Union sadarbība ar vienu no lielākajiem Ķīnas pārtikas ražošanas uzņēmumiem Bright Food varētu būt apliecinājums tam, ka Ķīna arī turpmāk būs eksporta tirgus, kur realizēt Latvijas produktus ilgtermiņā," norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

"No savas puses darīšu visu, lai atbalstītu jau esošo kontaktu paplašināšanu starp abām valstīm, kā arī jaunu radīšanu," piebilda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

2014.gada nogalē "Food Union" prezentēja eksportam uz Ķīnu paredzētos piena produktus, kas ir jau labi pazīstami Latvijas un Baltijas pircējiem.

Kompānija "Bright Food" dibināta 2006.gada 8.augustā. Tā ir daudzpusīga liela mēroga pārtikas produktu grupa, kas ietver moderno lauksaimniecību, pārtikas produktu apstrādi un ražošanu, pārtikas produktu izplatīšanu ar pilnīgu pārtikas produktu nozares tīklu. 2013.gadā kompānijas kopējais apgrozījums veidoja 106,8 miljardus juaņu (26,29 miljardi ASV dolāru).

Bright Food galvenais bizness aptver piena produktus, cukuru, gaļu, dārzeņus, rīsus, daudzpusīgu pārtikas produktu nozari, moderno lauksaimniecību, mazumtirdzniecības tīklu biznesu, nekustamo īpašumu un finanšu pakalpojumus. Kompānijai pieder liels skaits labi zināmu preču zīmju un zīmola produktu Šanhajā un Ķīnā, tostarp Bright, Aquarius, Guanshengyuan, White Rabbit, Maling, Shikumen, Aisen, Haifeng un citi. Šobrīd kompānijai pieder piecas akciju biržā kotētas struktūrvienības, no kurām Bright Dairy, Jinfeng Wine, Maling un Haibo ir kotētas Ķīnas biržā, bet New Zealand Synlait Milk Co., Ltd ir kotēta Jaunzēlandes fondu tirgū. 

"Food Union" apvieno piena pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens". "Food Union" šobrīd kopumā ir vairāk nekā 800 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 115 miljonus eiro gadā. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!