Foto: Publicitātes foto
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” ir nolēmis izstāties no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF), līgumu pārtraucot šī gada janvārī, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

"Forevers" savu lēmumu pārtraukt dalību LPUF pamato ar to, ka no federācijas puses nav saņemts gaidītais atbalsts un ieinteresētība risināt ar gaļas nozari saistītus jautājumus.

"Forevers" valdes loceklis Andrejs Ždans norāda, ka "jebkuru uzņēmēju interesē rezultāts, bet tik pat svarīga ir attieksme un kopīgs mērķis. Diemžēl jāsecina, ka mūsu un LPUF izpratne par to, kādiem jautājumiem jānonāk dienaskārtībā un, kā jāveido dialogs starp ražotājiem un valsts pārvaldes institūcijām, atšķiras. Pārāk daudz federācijai izteiktās "Forevers" iniciatīvas ir ignorētas."

Ždans pauž, ka ar LPUF starpniecību uzņēmums vēlējies risināt nozares attīstības un uzņēmējdarbības vides jautājumus, piemēram, patērētāju aizsardzība, esošo regulējumu pilnveidošana, kontroles mehānismi, veselīga konkurence u.c., kas nav viena komersanta savtīgas biznesa intereses, bet gan aktualitātes, kas attiecas uz valsts ekonomiku kopumā un ir visas sabiedrības interesēs.

"LPUF bezdarbība liek uzdot jautājumu, kāpēc turpināt sponsorēt pasīvu organizāciju, kuras uzturēšanai nepilnos divos gados vien esam samaksājuši 9000 eiro? Neatkarīgi no mūsu lēmuma, "Forevers" turpinās aktīvi līdzdarboties pasākumos, kas skar uzņēmējdarbību, pārtikas nozari un sabiedriskos procesus kopumā," atzinis Ždans.

"Forevers" ir pārliecināts, ka organizācijai, kura pārstāv pārtikas ražotājus, ir jābūt ieinteresētai risināt dažādu pārtikas kategoriju uzņēmumu intereses.

"Liela pretruna ir arī tā, ka ministrijas, dažādas valsts institūcijas un pārtikas nozari uzraugošās iestādes uzņēmējiem aktuālos jautājumus mudina risināt tieši ar asociāciju starpniecību, tomēr, kā rāda pieredze ar LPUF, šī pieeja nav efektīva un uzņēmēji asociācijām ne vienmēr uzticas. Ja asociācija nedara savu darbu ar vajadzīgo atdevi un ieinteresētību, valsts institūcijām pie viena saruna galda ir jāsēžas arī ar uzņēmējiem," uzsver Ždans.

"Forevers" iesaistījās LPUF 2016. gada 1. ceturksnī. Kopš tā laika uzņēmums federācijai biedra naudās ir samaksājis 9000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!