Foto: LETA
Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" līdz šā gada martam plāno pabeigt jaunās ražotnes projektēšanu, pastāstīja kompānijas valdes loceklis Andrejs Ždans.

"Nenoliedzami viens no lielākajiem "Forevers" plāniem 2018. gadā ir jaunās ražotnes projekta tālāka attīstība, kurā jau tika investēts viens miljons eiro. Līdz 2018. gada martam plānojam pabeigt ražotnes projektēšanu, kam sekos biznesa plāna izstrāde un turpmāko soļu plānošana," sacīja Ždans, piebilstot, ka jaunās ražotnes būvniecība potenciāli dos iespēju uzņēmuma produkcijas ražošanas jaudu palielināt vismaz par 50%.

Viņš arī pastāstīja, ka uzņēmuma nākotnes plāni saistās arī ar jaunu tirgus apgūšanu, taču par to apmēru šobrīd būtu vēl pāragri runāt.

"Līdz šim savu darbību esam ļoti mērķtiecīgi koncentrējuši uz mājas tirgu un tirgus pozīciju stiprināšanu. 2016. gadā uzņēmuma tirgus daļa bija 17%, ieņemot pirmo vietu savā nozarē pēc saražotā apjoma. Līdz ar to eksports nav bijis mūsu prioritāte. Vienlaikus nākotnes plāni saistās ar jaunu tirgus apgūšanu," teica Ždans.

Jau vēstīts, ka "Forevers" plāno sākt jaunas ražotnes būvniecību, tajā investējot 22 miljonus eiro. Jaunā ražotne tiks būvēta esošās rūpnīcas teritorijā, Granīta ielā 9A, Rīgā, savienojot abas ēkas un paplašinot ražošanas platību. Jaunās ražotnes projekta izstrādi veic Austrijas kompānija ATP, bet ģenerālplānu izstrādā Vācijas kompānija "Foodfab". Iecerēts, ka jaunajā ražotnē telpas būs 14 000 kvadrātmetru platībā, kas ļaus uzņēmuma ražošanas jaudas palielināt vismaz par 50%.

Vēstīts, ka "Forevers" 2016. gadā kopumā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

"Forevers" reģistrēts Rīgā 1996. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Ražošanas jaudas ir vairāk nekā 30 000 kilogramu produkcijas dienā. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. "Forevera" vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!