Multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" projektētāji no Rīgas pilsētas būvvaldes saņēmuši apstiprinājumu iesniegtajam fasādes vizualizācijas projektam.

"Tirdzniecības centra "Akropole" ēkas dizains izstrādāts tā, lai būtu mūsdienīgs un tajā pašā laikā iemiesotu Kuzņecova fabrikas "garu". Lai to īstenotu, jaunās ēkas dizainā akcents likts uz svarīgiem elementiem no bijušās Kuzņecova fabrikas - tiks saglabāti divi fabrikas skursteņi, akmeņi no dzirnavām, porcelāna formas un vēsturiskā fasādes daļa, uz kuras tiks izvietots Kuzņecova fabrikas logo," trešdien žurnālistiem stāsta projekta arhitektu biroja "Sarma & Norde Arhitekti" līdzīpašnieks Jānis Norde.

Atļauja multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" celtniecībai Maskavas ielā no Rīgas pilsētas būvvaldes tika saņemta 2009. gadā, bet 2015. gadā tika saskaņots tehniskais projekts.

Savukārt šī gada marta sākumā tika uzsākts būvniecības sagatavošanās procesa posms - izmēģinājuma pāļu izbūve, kas jau ir veiksmīgi noslēdzies.

Projekta investīcijas "Akropolis Group" ietvaros vēl tiek izskatītas, tomēr pagaidām netiek plānots pārsniegt 120 miljonus eiro.

Vēstīts, ka sākotnēji kompānija plānoja "Akropoles" celtniecību sākt 2008. gada beigās, bet būvniecība tā arī nesākās. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka iesākumā celtniecības sākšana kavējās, jo vairākas reizes mainīti projekta plāni, kuri bija jāsaskaņo ar Rīgas domi, bet pēc tam projekta īstenošanu kavēja valsts ekonomikas situācija, stāvoklis nekustamo īpašumu tirgū un banku kreditēšanas politika.

"Akropolis" īpašnieks "Vilniaus prekyba" ir Lietuvas lielākais mazumtirdzniecības operators, kas pieder 10 Lietuvas privātpersonām. "Akropolis" fokusējas uz daudzfunkcionālu centru, liela mēroga projektu attīstību Baltijas valstīs un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!