Foto: Publicitātes foto

Darbu uzsākusi "Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" otrā ražotne ASV pilsētā Šarlotā, kuras izveidē gada laikā jau investēti 1,5 miljoni dolāru, portālam "Delfi" pavēstīja "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

"Draugiem Group" dibinātājs Lauris Liberts norāda, ka uzņēmums ir nodrukājis vairāk nekā miljonu t-kreklu un pusmiljonu citu apdrukas priekšmetu. "Mums ir jau otrā ražotne ASV un gada laikā atvērsim trešo kādā Eiropas valstī. Nākotnes plāns ir kļūt par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas tiek kotēts ASV Fondu biržā," viņš atklāj.

Ražotnē Šarlotā tiks nodarbināti 200 cilvēki, tostarp pieci Latvijas pilsoņi uzņēmuma vadībā. 9000 kvadrātmetrus plašajā ražotnē tiks izvietotas drukas iekārtas, kas paredzētās t-kreklu, plakātu, krūžu, spilvendrānu, cepuru, somu, legingu un citu produktu apdrukāšanai.

"Jaunā ražotne 2018. gadā dos darbu 200 vietējiem iedzīvotājiem, un tā ir skaista dāvana Šarlotai Latvijas simtgadē," ražotnes atklāšanā teica Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

"Printful" ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums, kas nodrošina iespēju interneta veikaliem piedāvāt savus drukas produktus, neinvestējot ražošanas iekārtās. Pašlaik "Printful" nodarbina 37 cilvēkus Latvijā un vairāk nekā 200 ražotnē Losandželosā.

"Printful" apgrozījums pērn bija 8,746 miljonu dolāru, tādējādi padarot to par lielāko un straujāk augošo uzņēmumu "Draugiem Group".

"Draugiem Group" ietilpst vairāk nekā 10 dažādi uzņēmumi, kuros strādā vairāk nekā 250 darbinieki, no kuriem 150 nodarbināti "Printful" ASV ražotnē. "Draugiem Group" apgrozījums 2015. gadā bija 22,855 miljoni eiro, bet peļņa bija 2,355 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!