Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 15. jūnijā, pēc mēnesi ilgas pirmās kārtas rekonstrukcijas durvis klientiem vēris "Lido" restorāns "Vērmanītis", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

""Lido" strādā jau vairāk nekā 30 gadus un mūsu prioritātes – nodrošināt svaigu un pilnvērtīgu maltīti un caur savu darbību cildināt latviskās vērtības – ir nemainīgas, taču paralēli tam mēs nepārtraukti ejam līdzi laikam un kļūstam arvien pieejamāki saviem klientiem. "Vērmanītis" darbojas kopš 1999. gada, un arī toreiz, verot durvis, tas bija pilnīgi jauns un nebijis koncepts. Tāpat arī tagad – šis būs modernākais "Lido" pašapkalpošanās restorāns gan interjera un tehnoloģiju, gan piedāvājuma ziņā," stāsta AS "Lido" īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Uzņēmums rekonstrukcijas pirmajā kārtā kopumā investējis 830 000 eiro, īpašu uzsvaru liekot uz jaunajām tehnoloģijām.

Objekts ir aprīkots ar jaunākās paaudzes ventilācijas sistēmu un ražošanas iekārtām un pannām. Savukārt "Vērmanīša" interjers pārveidots saskaņā ar jauno "Lido" dizaina konceptu, ko izstrādājusi māksliniece Evija Ķirsone un kas pirmo reizi ticis prezentēts "Lido" restorānos Berlīnē. Iekštelpās "Vērmanītis" varēs uzņemt līdz pat 120 klientu vienlaikus, un vasaras sezonā darbosies arī āra terase.

Līdz ar jauno zonu ieviešanu "Vērmanītī" tiks radītas papildu 20 jaunas darba vietas un kopumā tajā strādās teju 75 darbinieki.

"Vērmanīša" atvēršanas svētki ar dažādām aktivitātēm un piedāvājumiem turpināsies visu jūniju. Informācija būs pieejama tīmekļa vietnē "lido.lv".

"Lido" grupā ietilpst 13 restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, trīs restorāni Tallinā, divi restorāni "Ķirsons" un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē "Lido" nodrošina arī ēdienu piegādi.

Pēc kompānijas pārstāvju iepriekš vēstītā, "Lido" grupas kopējais apgrozījums pērn sasniedza gandrīz 58 miljonus eiro, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar 2016. gadu, kad "Lido" grupas apgrozījums bija 45 miljoni eiro.

Uzņēmums dibināts 1991. gadā, un tā pamatkapitāls ir 992 428 eiro. Pēc kompānijā vēstītā, "Lido" kapitālā Ķirsonam pieder apmēram 75% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!