Foto: Publicitātes foto
Ieguldot teju 340 000 eiro, apģērbu mazumtirgotājs SIA "AB Modeks" Rīgas centrā atklājis trīs jaunus veikalus, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

Arhitekta Konstantīna Pēkšēna radītajā namā Brīvības ielā 46, kur savulaik atradās Rīgas 2. savstarpējās Kredītbiedrības banka, tagad pirmajā stāvā izvietoti trīs veikali, kas katrs veltīts citam zīmolam - "Marina Rinaldi", "Twin-Set Simona Barberi" un "Alberto Guardiani".

Šogad šīs franšīzes Latvijā pārņēmis "AB Modeks", kas jau pārstāv "Max Mara" grupas zīmolus - "Marella", "Max&Co", "PennyBlack", "iBlues", "Wolford" un "LoveMoschino".

"AB Modeks" pieder privātpersonai Annai Levensonei. Pērn uzņēmuma apgrozījums pārsniedzis trīs miljonus eiro.

Uzņēmums atklāj, ka "Marina Rinaldi" veikalā ieguldīti 170 000 eiro, "Twin Set" - 120 000 eiro un "Alberto Guardiani" - 47 000 eiro. Šīs investīcijas kompānija plāno atpelnīt aptuveni piecu gadu laikā.

"AB Modeks" īpašniece Anna Levensone atzīst, ka ievērojamu veikalu ienākumu daļu veido ceļotāju un Rīgas viesu pirkumi. Ārzemju tūristu pirkumu īpatsvars viņai piederošajos veikalos ir 5-15% atkarībā no mēneša, bet lielākie "Tax Free" darījumu apgrozījumi 2014.gadā bijuši jūlija un augusta mēnešos.

Tiesa gan, kopš 2014.gada decembra noformēto beznodokļu darījumu apjoms krities par 30%. To Levensone skaidro ar to, ka Rīgā un Jūrmalā īpašumus nopirkušie ārzemnieki uz Latviju vairs tik bieži nebraucot. Saskaņā ar viņas teikto Krievijas iedzīvotājiem Latvijā iepirkties ir izdevīgi, jo cenas uz modes zīmoliem ir par 30% lētākas kā Krievijā, turklāt trešo valstu iedzīvotājiem iespējams atgūt par pirkumu samaksāto PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!