Foto: Publicitātes foto

Veļas mazgāšanas un apģērbu ķīmiskās tīrīšanas uzņēmums "Irve" iegādājies jaunu ražotni Salaspilī, ieguldot 820 tūkstošus eiro, portālam "Delfi" pavēstīja "Baltijas komunikāciju centra" pārstāve Zane Auziņa.

Jaunās mazgātavas platība ir 1300 kvadrātmetri, tā ir aprīkota ar 17 veļas mašīnām, pieciem žāvētājiem un automātisko kalandru, kas gludina lielos palagus un virspalagus, kā arī automātiski tos saloka.

Tāpat "Irves" jaunajā ražotnē ir Latvijā vienīgais apģērbu žāvēšanas tunelis, kas stundas laikā ar gaisu un tvaiku izžāvē 450-500 apģērba gabalu.

SIA "Irve" īpašnieks un valdes loceklis Jānis Bumbulis skaidro, ka jauna ražotne bija nepieciešama, lai atslogotu uzņēmuma līdz šim vienīgo mazgātavu Rīgā, Satekles ielā. "Tagad Rīgā tīrīsim privātpersonu veļu, kuru aizvien pieaugošo apjomu dēļ mums jau bija kļuvis sarežģīti operatīvi izmazgāt. Savukārt jaunā ražotne paredzēta korporatīvo klientu darba apģērbu un liela apjoma veļas – viesnīcu gultasveļas, restorānu galdautu un tamlīdzīgi – mazgāšanai," viņš norāda.

Līdz ar jaunās ražotnes atklāšanu Salaspilī uzņēmums iecerējis apkalpot klientus arī ārpus Latvijas. Pašlaik lielākā interese ir par sadarbības partneriem Skandināvijā un Lietuvā.
"Jaunajā ražotnē ar iekārtām aizpildīta tikai daļa no kopējās platības," piebilda Bumbulis, paužot apņēmību īstenot arī citus attīstības projektus.

Vienas maiņas garums jaunajā ražotnē ir astoņas stundas, kuras laikā tiek izmazgātas 3-3,5 tonnas veļas. Palielinoties pieprasījumam, Salaspils mazgātavā darbu paredzēts organizēt trīs maiņās, attiecīgi diennakts laikā būs iespējams apstrādāt līdz pat 10,5 tonnām veļas.

Salaspils ražotni projektējis vācu arhitekts Klauss Huneburgs (Klaus Hüneburg), kurš ir specializējies industriālo veļas māju projektēšanā, tādēļ katra iekārta atrodas tā, lai ražošanas process būtu maksimāli efektīvs.

Līdz šim ražotne Salaspilī piederēja zviedru kompānijai. No kopējām investīcijām 820 tūkstošu eiro apmērā jaunās ražotnes iegādei 750 tūkstošus eiro veido bankas "Citadele" finansējums.

SIA "Irve" dibināta 1994. gadā, Latvijas uzņēmējam Jānim Bumbulim sadarbojoties ar investoru no ASV. Pašlaik "Irve" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums.

2015. gadā SIA "Irve" neto apgrozījums bija 2,43 miljoni eiro, bet šogad plānots 5-6% pieaugums. Uzņēmuma peļņa pērn veidoja 123 tūkstošus eiro.

"Irves" pamatdarbība ir apģērbu ķīmiskā tīrīšana, individuālā un korporatīvo klientu veļas mazgāšana, kā arī darba apģērbu šūšana un noma. Papildus tam "Irve" attīsta zīmolu "Bruni", kas pēc individuāla pasūtījuma šuj augstākās klases lietišķā stila apģērbu.

Uzņēmumā strādā 115 darbinieki un tam ir vairāk nekā 40 pieņemšanas punktu visā Latvijā, kā arī mobilais serviss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!