Foto: LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" Pilotu akadēmijas "atvērto durvju" diena otrdien pulcēja vairākus simtus interesentu, novēroja aģentūra LETA.

Kā atzina lidsabiedrības pārstāvji, bez klātienē "atvērto durvju" dienu apmeklējušajiem interesi par mācībām Pilotu akadēmijā izrādījuši vēl vairāk nekā 1000 cilvēki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Mēs esam priecīgi redzēt tik lielu interesi no cilvēkiem jau pirmajā pieteikumu pieņemšanas nedēļā. Šī jaunā izglītības programma ir lieliska iespēja visiem, kuri vēlas veidot karjeru aviācijas nozarē, divu gadu laikā kļūstot par pilotiem. "airBaltic Training" Pilotu akadēmija ir unikāla izglītības programma, kas Baltijas valstīs līdz šim nav bijusi pieejama - mēs piedāvājam augsta līmeņa pilotu apmācības, kas nodrošinās darbu kā "airBaltic" pilotiem," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis "airBaltic" pasākumā informēja, ka nākamgad apmācībām, kas ilgs divus gadus, tiks uzņemti 24 cilvēki bez iepriekšējām zināšanām. Turpmākajos gados apmācāmo skaits pieaugs - 2019.gadā tas būs 55, 2020.gadā - 70, bet 2021.gadā - 100. Pirmā grupa mācības sāks 2018.gada martā, otra - nākamā gada rudenī.

Mācību teorētiskā daļa notiks "airBaltic Training" centrā Rīgā, savukārt praktiskā apmācība - Liepājas lidostā. Apmācībām tiek iepirkti jauni "Diamond Aircraft" viendzinēja un divdzinēju lidaparāti, kas pēc Cālīša teiktā ir īpaši piemēroti mācību procesam.

Pilna apmācību programma maksā 69 000 eiro, no tiem 10-30% jāsedz no personīgajiem līdzekļiem. "airBaltic" sola palīdzību mācību kredīta iegūšanā.

Lidsabiedrības viceprezidents uzsvēra, ka visiem Pilotu akadēmijas pirmo apmācību gadu beidzējiem garantēts darbs lidsabiedrībā. Pēc sertifikāta iegūšanas varēs uzsākt darbu virsnieka amatā, bet 4-5 gadu laikā iegūt komerclidmašīnas kapteiņa pakāpi. Cālītis norādīja, ka patlaban "airBaltic" strādā 290 piloti. Ik gadu "airBaltic" esot nepieciešams pieņemt darbā ap 100 jauniem pilotiem - gan pateicoties uzņēmuma izaugsmei, gan tādēļ, ka daļa esošo pilotu izvēlas citu karjeras ceļu. Pēc Cālīša teiktā, 2021.gadā lidsabiedrībai būšot nepieciešami 600 piloti.

Kā ziņots, "airBaltic" investē vairāk nekā piecus miljonus eiro Pilotu akadēmijā, kurā bez priekšzināšanām par attiecīgo jomu kandidāti varēs iegūt nepieciešamo sertifikāciju darbam par komercpilotu. Akadēmija tiek veidota uz esošās "airBaltic" mācību organizācijas bāzes.

Pieteikšanās process pirmajam akadēmiskajam gadam noslēgsies 2018.gada 8.janvārī.

2010.gadā dibinātais "airBaltic" meitasuzņēmums "airBaltic Training" pērn strādāja 2,993 miljonu eiro apgrozījumu un guva 303 352 eiro peļņu.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!