Foto: LETA

Rīgā sākta 'Mego' veikalu izplešanās un uzņēmuma nesen iegādāto IKI veikalu pārdēvēšana, mainot tirdzniecības vietu izkārtnes.

Konkurences padome (KP) 2014.gada februārī atļāva darījumu, kurā SIA "Mego" iegādājās 'IKI' veikalu tīkla īpašnieku SIA "Palink". Pēc darījuma apstiprināšanas, 51 mazumtirdzniecības veikals, kurš darbojas zem "IKI" zīmola un pieder "Palink", turpmāk darbosies zem "Mego" zīmola.

Lēmums par 100% "Palink" daļu pārdošanu tika pieņemts, lai optimizētu grupas aktivitātes un koncentrētu tās tirgos, kur darbība ir efektīvāka. Latvijā "Palink" nelielās tirgus daļas dēļ konkurētspēja bija apgrūtināta. Tāpat maksātnespējas process, ar ko "Palink" saskāries 2012.gadā, būtiski ietekmējis uzņēmuma kā ārvalstu investora, lēmumu pārtraukt investīcijas Latvijā.

"Mego" Latvijā darbojas kopš 1999.gada un tam pieder 36 veikali, kuros strādā vairāk nekā 600 darbinieki. Veikali atrodas dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Aizkrauklē, Baldonē, Bauskā, Brocēnos, Cēsīs, Jēkabpilī, Jūrmalā, Sauriešos, Liepājā, Talsos, Tukumā, Valkā un Ventspilī. Zem "Mego" zīmola kopumā Latvijā darbojas 53 veikali.

Uzņēmums reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,1 miljons latu. "Mego" pieder vairākām privātpersonām.

"Palink" dibināts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 60 miljoni latu. Kompānijas vienīgais īpašnieks irLietuvas uzņēmums "Palink", kas savukārt pieder Eiropas mazumtirgotāju aliansei "Coopernic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!