Foto: Publicitātes foto
Latvijas kūdras substrātu ražošanas uzņēmums SIA "Pindstrup Latvia" Ķekavas novada Baložos atklājis jauno kokšķiedras rūpnīcu, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma finanšu un administratīvais direktors Edijs Ločmelis.

Ražotnē eksporta vajadzībām ražos kokšķiedru profesionāliem stādu audzētājiem.

Rūpnīcas izveidē ieguldīti 5 miljoni eiro, no kuriem 1,2 miljoni eiro ir Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) piešķirtais, bet pārējais ir uzņēmuma finansējums.

SIA "Pindstrup Latvia'' valdes priekšsēdētājs Simons Soe norādīja, ka jaunās rūpnīcas izveidei bija nepieciešami vairāk nekā trīs gadi. "Šāda veida rūpnīcai analoga Baltijā nav, un tā ļaus ''Pindstrup Latvia'' palielināt kūdras substrātu ražošanas apjomu par 30%," viņš minēja.

Jaunajā rūpnīcā kokšķiedra ražošanas procesā tiks izmantota augsnes aizvietošanai, nevis, kā ierasts, papīra vai celtniecības materiālu ražošanai.

Līdz ar rūpnīcas izveidi uzņēmumā nodarbināto skaits palielināsies par 25 cilvēkiem.

SIA "Pindstrup Latvia" ir "Pindstrup'' grupas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodarbina ap 500 cilvēku. Pagājušajā finanšu gadā uzņēmuma apgrozījums bija 53 miljoni eiro, peļņa pēc nodokļu nomaksas – 5,3 miljoni eiro, savukārt nodokļos valstij samaksāti 3,4 miljoni eiro.

Šajā finanšu gadā plānotais apgrozījums ir 57 miljoni eiro, bet plānotā peļņa – 7 miljoni eiro.

''Pindstrup'' grupa ir viens no pasaules vadošajiem substrātu ražotājiem, kas dibināts 1905. gadā. Uzņēmums eksportē savu produkciju uz vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Tā ražotnes atrodas Igaunijā, Latvijā, Krievijā, Spānijā, Dānijā un Lielbritānijā, bet pārdošanas biroji – Ķīnā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Krievijā, Dienvidaustrumāzijā un daudzās Eiropas valstīs. "Pindstrup'' grupa nodarbina ap 820 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!