"Rimi" investēs 75 miljonus eiro loģistikas centra būvniecībā Latvijā, būtiski paplašinot esošo loģistikas centru Rīgā, A.Deglava ielā. Tiek uzsvērts, ka šī būs lielākā ēka, kas līdz šim būs uzbūvēta Latvijas brīvvalsts laikā.

Jaunajā centrā plānots izveidot 600 jaunas darba vietas un paredzēts, ka tas būs vērienīgākais loģistikas centrs Baltijā. "Tuvāko četru gadu laikā Latvija kļūs par centrālo Baltijas valstu loģistikas centru," trešdien žurnālistiem uzsvēra "Rimi Latvija" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Viņš sacīja, ka Deglava ielā būs "Rimi" Baltijas valstu galvenais loģistikas centrs. Rīga izvēlēta gan dēļ ģeogrāfiskā novietojuma, gan dēļ dažādām atbalsta programmas, piemēram, nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm investīcijām loģistikas infrastruktūrā. Esošās uzņēmuma noliktavas A.Deglava ielā tiks paplašinātas par 42 000 kvadrātmetru un sasniegs gandrīz 70 000 kvadrātmetru plašas telpas, kalpojot par centrālo loģistikas punktu "Rimi" veikalu tīklam visās Baltijas valstīs.

Projektu plānots realizēt līdz 2022. gadam. Būvniecībai plānoti septiņi dažādi būvprojekti, pirmie divi soļi jau ir procesā. Tiek pārbūvēta stāvvieta un apgaismojums, savukārt lielajam būvniecības projektam tenderis ir noslēguma fāzē. Tā rezultāti būšot zināmi tuvākajā laikā un tajā startējušas visas lielās Latvijas būvkompānijas, norādīja Turlais.

Viņš sacīja, ka uzņēmums ar šo projektu optimizēs savus resursus vienviet. "Rimi" šobrīd arī neesot agresīvu plānu atvērt jaunus veikalus, ņemot vērā cilvēku skaita samazināšanos, tomēr esot arī teritorijas, kurās uzņēmums joprojām plānojot atvērt jaunas tirdzniecības vietas.

Kopējās projekta investīcijas ir 75 miljoni eiro, kas turpmāko četru gadu laikā tiks izlietotas mūsdienīga loģistikas centra un ražošanas sektora būvniecībā. Projekta realizācija ļaus izveidot teju 600 jaunas darba vietas, palielināt preču apgrozījumu Latvijā un Baltijā, kā arī pozitīvi ietekmēs Latvijas tautsaimniecību, rezumē uzņēmuma vadītājs.

"Neskatoties uz to, ka jau šobrīd visas Baltijas valstis efektīvi sadarbojas loģistikas jomā, vērienīgais investīciju projekts ļaus Rīgai kļūt par centrālo loģistikas punktu, tādā veidā radot pozitīvu ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību vairāku gadu garumā. Savukārt Rimi tas ir solis uz uzņēmuma paplašināšanu un modernizāciju. Starp visām Baltijas valstīm tieši Latvija ir izvēlēta kā projekta realizācijas vieta gan izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, gan arī tāpēc, ka pašreizējā valsts politika ir labvēlīga šādu vērienīgu investīciju piesaistei," sacīja Turlais.

Aplēses liecinot, ka līdz ar projekta realizāciju līdz 2022. gadam "Rimi" valsts budžetā iemaksās par 46% vairāk nodokļu nekā 2015. gadā.

Pēc "Rimi" loģistikas centra paplašināšanas esošās uzņēmuma noliktavas telpas Rīgā, A. Deglava ielā, tiks paplašinātas par 42 630 kvadrātmetriem, kopumā sasniedzot 69 130 kvadrātmetrus - tā būs lielākā ēka, kas uzbūvēta neatkarīgās Latvijas laikā. Telpu apjoma pieaugums nozīmēšot arī iespēju par 150% kāpināt loģistikas pakalpojumu eksportu.

Turlais arī atklāja, ka līdz ar loģistikas centra projektu, uzņēmums ietaupīt teju 500 tūkstošus litru degvielas un nobraukt par 1,35 miljoniem kilometriem mazāku attālumu.

"Rimi Latvia" 2015. gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Gruppen" piederošais "Rimi Baltic". Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 "Rimi" lielveikali un 44 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!