Foto: LETA

Otrdien Rīgā, Augusta Deglava ielā, tika ielikts pamatakmens topošajam "Rimi" galvenajam loģistikas centram un pārtikas ražošanas ceham.

Uzņēmumā iepriekš norādīja, ka loģistikas centra būvniecībā paredzēts investēt 75 miljonus eiro.

Projektā esošās uzņēmuma noliktavas A. Deglava ielā tiks paplašinātas par 42 000 kvadrātmetru un sasniegs gandrīz 70 000 kvadrātmetru plašas telpas, kalpojot par centrālo loģistikas punktu "Rimi" veikalu tīklam visās Baltijas valstīs.

SIA "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite portālam "Delfi" pavēstīja, ka projekta ietvaros tiks paplašināts gan esošais "Rimi" loģistikas centrs, gan biroja ēka – tās platība sasniegs 10 tūkstošus kvadrātmetru. Kopējā paplašinātās noliktavas un biroja telpu platība būs vairāk nekā 90 tūkstoši kvadrātmetru, un tā būs lielākā neatkarīgās Latvijas laikā uzbūvētā ēka.

Līdz ar plašākām telpām būs iespējams par 150% kāpināt loģistikas pakalpojumu eksportu.

""Rimi" galvenā loģistikas centra būvniecība un loģistikas centralizēšana vismaz divas reizes palielinās loģistikas plūsmas intensitāti, kā arī būtiski vairos Latvijas eksportspēju," uzsvēra "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

"Rimi Baltic" valdes priekšsēdētājs Edgars Sesemans norādīja, ka šis būs gan "Rimi Baltic" līdz šim vērienīgākais projekts, gan nozīmīgs ieguldījums reģiona tautsaimniecības attīstībā: "Kopējās investīcijas šajā projektā sasniegs 75 miljonus eiro, kas Rīgā sniegs 600 jaunas darba vietas".

"Rimi" loģistikas centra un biroja paplašināšanas projekta autori ir "Depo projekts". Projekts ir sadalīts septiņos atsevišķos būvprojektos, kurus plānots pabeigt 2020. gadā.

Līdz 2017. gada sākumam jau īstenoti pirmie divi būvprojekti teritorijas un inženiertīklu sagatavošanai. Savukārt ar pamatakmens ielikšanu uzsākts nākamais darbu posms, kas tiks turpināts ar noliktavas ēkas būvniecību 2018. gadā.

"Rimi Latvia" 2015. gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Gruppen" piederošais "Rimi Baltic". Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 "Rimi" lielveikali un 44 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!