Foto: LETA

Restorānu "Gan Bei" un "Thali" īpašnieks "Lage Ko" pagājušajā gadā strādāja ar 13,522 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,6% vairāk nekā gadu iepriekš, un cieta zaudējumus 220 tūkstošu eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais gada finanšu pārskats.

"Analizējot "Lage Ko" darbības rādītājus par 2014. gadu, var secināt, ka gads uzskatāms kā ekonomiski stabils un veiksmīgs, ar zināmu ekonomisko attīstību," teikts kompānijas vadība ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka pērn uzņēmums sāka jaunu darbības virzienu - atvēra četrus jaunus gastronomijas veikalus, kuros tirgo kulinārijas un konditorejas izstrādājumus.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pagājušā gada beigās pret "Lage Ko" ierosināts kriminālprocess par izvairīšanu no nodokļu samaksas, taču procesa ietvaros kompānija spēja turpināt saimniecisko darbību un saglabāt tirgus daļu. Kompānijas vadība atzīmē, ka kriminālprocesa laikā noteikti aptuvenie valsts budžetam nodarītie zaudējumi bija 429,8 tūkstošu eiro apmērā. Šīs summas apmērā kompānija izveidoja uzkrājumus, kuri ir atspoguļoti 2014. gada finanšu pārskatā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka kriminālprocesa ietvaros kompānijas diviem nekustamā īpašuma objektiem uzlikt arests.

Turpmāk kompānija plāno pētīt vietējo tirgu pakalpojumu sniegšanā, lai noturētu esošos klientus un piesaistītu jaunus. Tāpat kompānija plāno īstenot pasākumus, lai saglabātu esošo vietu restorānu biznesa tirgū.

2013. gadā "Lage Ko" strādāja ar 11,5 miljonu eiro apgrozījumu un 238,9 tūkstošu eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 356,1 tūkstotis latu (506,7 tūkstoši eiro). Uzņēmums pieder trijām privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!