Foto: DELFI

Degvielas tirgotājs "Statoil" lielākajā daļā degvielas uzpildes staciju Latvijā ieviesis ātrā maksājuma automātus, kas steidzīgākiem autovadītājiem ļauj norēķināties uzreiz pie sūkņa, neienākot veikalā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Šāds risinājums sniegšot papildu ērtības klientiem, kā arī uzlabos darbinieku efektivitāti.

"Statoil Fuel&Retail Latvia" mazumtirdzniecības direktors Viesturs Astičs skaidro, ka uzņēmums pielāgo servisu gan tiem, kas vēlas ietaupīt laiku un izvairīties no gaidīšanas rindā, gan tiem, kas papildu degvielai plāno iegādāties arī uzkodas, kafiju vai citas preces. Viņš pieļauj, ka ātro maksājumu īpaši novērtēs korporatīvie klienti, kas pie sūkņa varēs norēķināties ar sava uzņēmuma degvielas karti.

Lai uzpildītu degvielu, ātrā maksājuma automāta ekrānā jāizvēlas norēķināšanās vieta - turpat pie sūkņa (tikai ar norēķinu karti) vai veikalā (ar norēķinu karti vai skaidrā naudā). Klientu ērtībām ātrā maksājuma sūkņi būs atzīmēti ar īpašām norādēm, un par maksājuma vietas izvēli pirms uzpildes atgādinās skaņas signāls.

Astičs arī atklāj, ka mazumtirdzniecības nozarei Latvijā tuvākajos gados par izaicinājumu kļūs darbaspēka pieejamība. Šī iemesla dēļ "Statoil" stacijās jau tagad tiekot ieviesti risinājumi, kas atvieglo darbinieku ikdienu, ļaujot padarīt vairāk, vienlaikus saglabājot augstu servisa kvalitāti.

Kā ziņots, sākot ar 2012.gada jūniju, "Statoil Fuel&Retail", kas ir "Statoil Fuel&Retail Latvia" mātesuzņēmums, pieder Kanādas uzņēmumam "Alimentation Couche-Tard Inc".

"Couche-Tard" ir viens no līderiem Kanādas veikalu nozarē. Līdz ar "Statoil Fuel&Retail" pārņemšanu "Couche-Tard" ir ievērojami paplašinājis savu mazumtirdzniecības tīklu ar 2300 mazumtirdzniecības vietām Skandināvijā, Centrālajā un Austrumeiropā, teikts ziņojumā.

"Statoil Fuel&Retail Latvia" ir daļa no "Statoil Fuel&Retail" uzņēmumu grupas, kura savukārt ir viens no lielākajiem Skandināvijas un Baltijas valstu autotransporta degvielas tirgotājiem ar vairāk nekā 100 gadu darba pieredzi šajā nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!