Foto: LETA

Stopiņu novada atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi EKO" apsver nākotnē audzēt tīģergarneles un zivis, pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Viņš minēja, ka Nīderlandē ir izveidota eksperimentāla siltumnīca, kurā var apvienot tomātu, zivju un tīģergarneļu audzēšanu, taču pagaidām tehnoloģija vēl nav līdz galam izstrādāta, lai "Getliņi EKO" to ieviestu. Ja Nīderlandē projekts izdosies, arī "Getliņi EKO" varētu to īstenot.

Tāpat uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka uzņēmums apsver iespēju līdz šim audzēto dekoratīvo ziedu vietā stādīt dekoratīvos piparus un tomātus, vienlaikus uzsverot, ka "Getliņu EKO" pamata nodarbošanās lauksaimniecības sfērā vēl aizvien būs tomātu audzēšana.

Stirāns arī sacīja, ka šogad "Getliņi EKO" apsver papildināt produkcijas klāstu ar oranžajiem ķekaru tomātiem.

Siltumnīcas tomātu, zemeņu un ziedu audzēšanai atkritumu poligonā izveidotas 2011.gadā. Šāda ideja radās, jo elektroenerģijas ražošanas blakusprodukts - siltums - paliek pāri.

"Getliņi EKO" apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu "Getliņi" Rīgas rajona Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997.gadā, un tā lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!