Foto: stock.xchng
Ikšķiles novada dome nākamnedēļ, visticamāk, atļaus dabas un sporta kompleksa detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā "Mežaparks" Tīnūžu pagastā, Ogres pierobežā, kur, ieguldot aptuveni 7 miljonus eiro (4,9 miljoni latu), plānots veidot golfa centru, informē portāls "Ogres Fakti".

Ar iesniegumu, lūdzot atļaut detālplānojuma izstrādi, Ikšķiles novada domē vērsusies biedrība "Ogres Golfa klubs", kas teritoriju uz 30 gadiem iznomājusi no tās īpašnieka SIA "Rīgas meži". Nomas līguma nosacījumi paredz dabas un sporta kompleksa, tai skaitā golfa laukuma, kā arī saistīto būvju, tai skaitā viesu namu, kotedžu būvniecību, vēsta portāls.

"Ogres Golfa kluba" pārstāvis, Ogres sporta centra direktors Māris Kurilovičs atklājis, ka pie golfa laukuma ieceres strādāts jau divus gadus. Ļoti ilgi meklēta golfa laukumam piemērota teritorija, bet zemesgabalu Ogres pierobežā piedāvājuši "Rīgas meži".

Īstenojot projektu, plānots ieguldīt apmēram 7 miljonus eiro, izveidojot atklātu akciju sabiedrību, kuras akcijas iegādāties varēs jebkurš interesents. Līdz būvatļaujai saskaņā ar nomas līgumu plānots nonākt piecu gadu laikā, tomēr reāli būvniecību uzsākt biedrības pārstāvji cer jau pēc pusotra gada, stāstījis Kurilovičs.

Veidojot projektu, iepazīta Somijas, Zviedrijas un Igaunijas kolēģu pieredze. Projekta virzītāji cer izveidot objektu, kas būs interesants ne vien pašmāju sportistiem, bet arī tā saucamajiem golfa tūristiem, kas te varētu ierasties uz vairākām dienām, apmetoties kādā no kotedžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!