Foto: AFP/Scanpix

Informācijas tehnoloģiju gigants "Google" reģistrējis uzņēmumu Lietuvā, piektdien vēsta "Vz.lt", atsaucoties uz Lietuvas Reģistru centra informatīvo izdevumu.

Kā norādīts Lietuvas Reģistru centra informatīvajā izdevumā, slēgta akciju sabiedrība "Google Lithuania" reģistrēta 12.martā, tās vadītājs ir "Google" Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas operāciju finanšu direktors Greiems Lo un statūtu kapitāls - 100 000 eiro.

"Mēs atveram biroju un pārceļam daļu esošo darbinieku, kuri strādā ar lielajiem klientiem un partneriem Baltijas valstīs," izdevumam "Verslo žinios" pastāstījis "Google" pārstāvis Lietuvā Vītauts Kubiļus. "Komanda no Lietuvas strādās arī Latvijā un Igaunijā."

Viņš norādījis, ka nevar izpaust nedz plānoto darbinieku skaitu, nedz gaidāmās investīcijas, vien piebildis, ka šie skaitļi sākumā nebūs lieli. Netiek atklāta arī biroja atrašanās vieta.

"Strādās neliela komanda. Protams, mēs ceram, ka attīstīsimies līdz ar augošajām iespējām Baltijas valstīs," sacījis Kubiļus. "Mums ir noteikti globālie partneri Lietuvā, pie viņiem arī ievāksimies."

Pēc viņa teiktā, viens no iemesliem, kādēļ nolemts atvērt biroju Viļņā, ir tas, ka Lietuvu aizvien biežāk apmeklē "kolēģi no Dublinas vai Londonas, un viņiem jārada apstākļi strādāt efektīvāk".

Kā skaidrojis Kubiļus, Lietuvā strādājošās komandas galvenās funkcijas būs darbs ar lielajiem klientiem Baltijas valstīs, jaunizveidoto uzņēmumu kopienu, mārketings un apmācības. Ne datu, ne produktu veidošanas centru "Google" šobrīd Lietuvā neveido, tomēr pieļauj attīstības iespējas.

"Baltijas valstīs mēs saskatām lieliskas iespējas, jau vairākus gadus palielinām resursus, kas tiek atvēlēti darbam ar šīm valstīm. Skatīsimies un vērīgi pētīsim visas iespējas," viņš izteicies.

Kubiļus atgādinājis, ka Polijā, no kurienes līdz šim tika pārstāvēta Lietuva, "Google" savu darbību sāka līdzīgi.

"Polijā ir trīs biroji - tāds pats birojs Varšavā, kas diezgan strauji attīstījies, pēc tam radās produktu izstrādes centrs Krakovā un klientu apkalpošanas centrs Vroclavā," klāstījis "Google" pārstāvis Lietuvā. "Mēs vienmēr sākam no darba ar lielākajiem klientiem, kas darbojas globālā mērogā, ar vietējiem partneriem, attīstām un lokalizējam produktus, stiprinām sakarus, strādājam ar izglītību. Tāds dabisks ceļš tiek noiets visās valstīs."

Par to, ka "Google" līdz ar vairākām citām lielām pasaules kompānijām izrādījusi interesi investēt Lietuvā, jau janvārī Davosā, Pasaules Ekonomikas foruma laikā, paziņoja prezidente Daļa Grībauskaite.

"Par mums interesējas "Google", kas vēlas atvērt biroju Viļņā. Tas būtu pirmais Baltijas valstīs," viņa norādīja intervijā LRT radio.

"Mēs esam lieli Lietuvas fani un zinām, ka arī lietuviešiem patīk "gūglēt". Pagaidām mums nav, ko ziņot, bet sekojiet turpmākajai informācijai," - tā atbildes vēstulē izdevumam "Verslo žinios" tobrīd rakstīja "Google" pārstāvji.

Par "Google" plāniem Lietuvā runāts jau gadiem ilgi, bet līdz tam tie nebija ieguvuši konkrētas aprises. 2008.gadā kompānija apsvēra iespēju veidot Lietuvā datu centru, bet vēlāk tam tika izraudzīta Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!