Foto: LETA

AS "Grindeks" 2014.gadā apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 25%, liecina uzņēmuma nerevidētais finanšu pārskats, kas iesniegts "Nasdaq Riga".

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 88,4 miljoni eiro, kas ir par 30 miljoniem eiro jeb 25% mazāk nekā gadu iepriekš.

Tāpat uzņēmums pagājušo gadu noslēdzis ar 2,3 miljonu eiro lieliem zaudējumiem. Salīdzinoši 2013.gadā "Grindeks" neto peļņa bija 13,5 miljoni eiro.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 88,4 miljoni eiro, kas ir par 30 miljoniem eiro jeb 25% mazāk nekā gadu iepriekš.

Koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 60 pasaules valstīm, kopumā par 83 miljoniem eiro, kas ir par 29,3 miljoniem eiro jeb 26% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Grindeks" norāda, ka situācija Krievijā un Ukrainā ir galvenais uzņēmuma darbības rādītāju ietekmējošais faktors. Lielākā daļa uzņēmuma zaudējumu ir saistāma ar dramatisko Krievijas rubļa vērtības kritumu, kura rezultātā uzņēmuma neiegūtā peļņa veido vismaz 6,2 miljonus eiro.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis norāda, ka, ņemot vērā "Grindeks" pieredzi biznesa organizācijā 60 pasaules valstīs, uzņēmums ir pārliecināts, ka biznesa diversifikācija un mērķtiecīga darbības pārstrukturizācija nesīs pozitīvu rezultātu.

Nākamajā periodā ''Grindeks'' aizvien vairāk koncentrēsies uz jaunajiem tirgiem, diversificējot savu darbību un samazinot riskus. Uzņēmums arī iepriekš ir saskāries ar dažādām krīzes situācijām un spējis profesionāli koncentrēt savas zināšanas un resursus, lai šķēršļus pārvarētu, uzsvēra Bundulis.

"Grindeks" ir farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!