Foto: LETA

Farmācijas koncerna AS "Grindeks" apgrozījums 2013.gada pirmajā pusgadā bija 38,4 miljoni latu, kas ir par 4,2 miljoniem latu vai par 12,3% vairāk nekā 2012. gada pirmajā pusgadā, liecina "NASDAQ OMX Riga" iesniegtais nerevidētais finanšu pārskats.

Savukārt, koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, 2013.gada pirmajā pusgadā bija 4,1 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2012. gada pirmo pusgadu, ir palielinājusies par 0,4 miljoniem latu vai 10,8%.

2013. gada pirmajā pusgadā koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 50 pasaules valstīm, kopumā par 36,4 miljoniem latu, kas ir par 4,2 miljoniem latu vai par 13% vairāk kā 2012.gada pirmajā pusgadā.

"Grindeks" gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2013. gada pirmajā pusgadā bija 33,2 miljoni latu un ir pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, par 1,5 miljoniem latu vai 4,7%.

Galvenie gatavo zāļu tirgi ir Krievija, pārējās NVS valstis, Gruzija un Baltijas valstis. Lai paplašinātu savu darbību Vidusāzijā, "Grindeks" ir atvēris jaunas pārstāvniecības Kirgizstānā un Tadžikistānā.

"Liekot lietā savu kompetenci un pieredzi, "Grindeks" pirmajā pusgadā ir nodrošinājis stabilu pieauguma dinamiku apgrozījuma un peļņas rādītājos. Pirmais pusgads ir bijis arī nozīmīgs dažādu ilgtermiņa lēmumu pieņemšanā – notikusi visu pārstāvniecību stratēģiskā tikšanās, kurā risināti jautājumi par mārketinga un pārdošanas efektivitātes palielināšanu. Tas vieš pārliecību, ka uzņēmums spēs vēl sekmīgāk reaģēt uz pārmaiņām pašmāju un eksporta tirgos," norāda "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā. Tā pārstāvniecības ir 13 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!