Foto: LETA

Saskaņā ar Latvijas farmācijas kompānijas AS "Grindeks" padomes lēmumu par "Grindeks" valdes locekli kļuvis Jānis Romanovskis, informē uzņēmumā.

Romanovskis ieņem arī "Grindeks" finanšu un administratīvā direktora amatu.

Iepriekš Romanovskis strādājis "Grindeks", kurā no 2003. gada veicis finanšu un administratīvā direktora amata pienākumus. No 2007. līdz 2011. gadam Romanovskis vadījis "Grindeks", būdams uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Tāpat viņš ir bijis valdes priekšsēdētājs farmācijas uzņēmumos AS "Recipe plus" un AS "Sentor Farm aptiekas", kā arī bijis finanšu direktors SIA "Komerccentrs DATI grupa" un finanšu pārvaldes vadītājs AS "Dati".

Romanovskis dzimis 1960. gadā, pabeidzis Rīgas 1. vidusskolu, absolvējis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa augstskolu.

Jānim Romanovskim nepieder uzņēmuma "Grindeks" akcijas.

"Grindeks" valdē darbu turpina valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis un valdes loceklis, komercdaļas direktors Ibraims Muhtši.

Kā ziņots, koncerna "Grindeks" apgrozījums pirmajā pusgadā pērn bija 43,8 miljoni eiro, liecina "Grindeks" 2015.gada pirmā pusgada nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati, kas iesniegti biržai "Nasdaq Riga".

Tas ir par 3,1 miljonu eiro vai par 8% vairāk nekā 2014. gada pirmajā pusgadā.

Savukārt koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātessabiedrības akcionāriem, 2015. gada pirmajā pusgadā bija 3,2 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2014. gada pirmo pusgadu, ir palielinājusies par 400 000 eiro vai 14%.

"Grindeks" gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2015. gada pirmajā pusgadā bija 39,4 miljoni eiro un ir palielinājies, salīdzinot ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, par 4,9 miljoniem eiro vai 14%.

Kā vēstīts, "Grindeks" iesniegtie 2014. gada revidētie konsolidētie finanšu pārskati liecina, ka 2014. gadu koncerns noslēdza ar 2,5 miljonu eiro zaudējumiem, kas attiecināmi uz mātessabiedrības akcionāriem. Salīdzinājumam, 2013. gadā koncerna neto peļņa bija 13,5 miljoni eiro. Koncerna apgrozījums 2014. gadā bija 88,5 miljoni eiro, kas ir par 30 miljoniem eiro jeb 25% mazāk nekā 2013. gadā.

"Grindeks" ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernā ietilpst pieci meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Slovākijā, bet pārstāvniecības ir atvērtas 13 valstīs.

"Grindeks" specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. "Grindeks" ražo 25 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 60 valstīm un veido 94% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Nīderlande, Vācija, Kanāda, ASV, Francija, Īrija un Japāna.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, kopš 2002. gada uzņēmums ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, šajā laikā investējot attīstībā vairāk par 70 miljoniem eiro.

AS "Grindeks" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" Oficiālajā sarakstā. AS "Grindeks" lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans - 33,29%, AS "AmberStone Group"- 22,66%, Anna Lipmane - 11,38%, "Swedbank" AS Clients Account (nominālturētājs) - 9,92%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!