Foto: DELFI

AS "Hansabuss" iegādājusies 100% Latvijas uzņēmuma SIA "Aips", kas bez autobusu pārvadājumiem nodrošina arī autobusu apkopes un remonta pakalpojumus un ar grupā ietilpstošo uzņēmumu starpniecību pārvalda Bauskas autoostu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji. Darījuma summa netiek atklāta.

Darījuma rezultātā "Hansabuss" Latvijas nodaļas gada apgrozījums palielināsies līdz aptuveni septiņiem miljoniem eiro, darbinieku skaits pārsniegs 235, un autoparkā ietilps vairāk nekā 120 transportlīdzekļu. "Hansabuss" tirgus daļa Latvijā konkurencei atvērtajos sabiedriskā autobusu transporta un čartera transporta segmentos pārsniegs 10%.

"Hansabuss" valdes loceklis Nēme Tammis norāda, ka ar šo darījumu uzņēmums būtiski stiprina savu pozīciju Baltijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgū.

"Tas ir nākamais solis, gatavojoties Latvijas sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgus atvēršanai 2020. gadā. "Aips" ir trešais uzņēmums Baltijas valstīs un otrais Latvijā, ko "Hansabuss" pārņēmis pēdējo 12 mēnešu laikā. Mēs plānojam turpināt paplašināties sabiedrisko autobusu pārvadājumu tirgū un čartera autobusu pārvadājumu tirgū Latvijā atbilstoši esošajai tirgus situācijai," viņš stāsta.

Viens no bijušajiem vairākuma īpašniekiem un "Aips" valdes loceklis Uldis Kolužs uzsver, ka "Hansabuss" pozitīvi ietekmēs uzņēmuma turpmāko attīstību.

"Aips" bijušie īpašnieki Kolužs un Aivars Pundurs turpinās aktīvi darboties uzņēmumā vēl 12 mēnešus. "Hansabuss" Latvijas nodaļas vadītājs Sergejs Vahnitskis turpinās darboties līdzšinējā amatā un turpmāk būs arī atbildīgs par pārņemtajiem uzņēmumiem.

SIA "Aips" galvenokārt apkalpo pilsētas un novada maršrutus Bauskā, vietējos skolēnu pārvadājumus un valsts mēroga starppilsētu maršrutus. Grupā ietilpstošais uzņēmums SIA "Virāžas" sniedz autobusu apkopes un remonta pakalpojumus, savukārt SIA "Bauskas AO" pārvalda Bauskas autoostu. "Lursoft" informācija liecina, ka "Aips" pērn strādāja ar 536,9 tūkstošu eiro apgrozījumu un 32,9 tūkstošu eiro peļņu.

Uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2017. gadā tiek prognozēts vairāk nekā 2 miljonu eiro apmērā. Uzņēmumos kopā pašlaik strādā vairāk nekā 100 cilvēku, autoparkā ietilpst 35 transportlīdzekļi, tostarp 28 autobusi.

"Hansabuss" ir uzņēmumu grupa, kas sniedz autobusu pārvadājumu pakalpojumus Baltijas valstīs un citviet Eiropā. "Hansabuss" grupā ietilps mātes uzņēmums AS "Hansabuss" un tā meitas uzņēmumi: AS "Hansa Bussiliinid", SIA "Hansabuss Latvia", SIA "Tukuma Auto", SIA "Tutransauto", SIA "Aips", SIA "Virāžas" un SIA "Bauskas AO".

"Hansabuss" savukārt ietilpst "Hansa Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!