Foto: LETA
Augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotājas AS "HansaMatrix" investīcijas tuvākajos gados varētu sasniegt ap desmit miljoniem eiro, pirmdien tiešsaistes seminārā informēja uzņēmuma līdzīpašnieks un vadītājs Ilmārs Osmanis.

Investīciju apjoms gan var svārstīties. Investīcijas plānots finansēt no dažādiem avotiem, ieskaitot valsts grantus un aizņēmumus.

Investīciju apjoms būs viens no faktoriem, kas ietekmēs uzņēmuma dividenžu politiku, proti, uzņēmums plāno maksāt dividendes, taču precīzs to apjoms tiks vērtēts katru gadu atkarībā no investīciju iespējām, uzņēmuma peļņas līmeņa un citiem faktoriem.

Līdz ar lēmumu kotēt akcijas biržā uzņēmums piesaistījis 2,5 miljonus eiro, kas, pēc Osmaņa teiktā, ir pietiekami, lai uzņēmums pašlaik varētu tālāk attīstīties.

Pašlaik ieguldījumu prioritāte ir palielināt esošās ražošanas jaudas un likvidēt sastrēgumus ražošanas procesos. Investīcijas tiks ieguldītas Ogres ražotnē un Ventspils ražotnē. Paralēli pakāpeniski plānots attīstīt augsto tehnoloģiju Zinātnes parka infrastruktūru blakus lidostai "Rīga".

"HansaMatrix" akciju kotēšana Baltijas Oficiālajā sarakstā tiks sākta rīt, 12.jūlijā.

"HansaMatrix" akciju kotācija biržā tiek sākta pēc uzņēmuma akciju privātā piedāvājuma dažādiem investoriem, tostarp vairākiem Baltijas pensiju fondiem. Pēc akciju privātā piedāvājuma "HansaMatrix" akciju kapitāls sastāv no 1 829 381 uzrādītāja akcijām, vienas akcijas nominālā vērtība ir viens eiro. Visas akcijas tiks iekļautas "Nasdaq Baltijas" Oficiālajā sarakstā.

Lielākie "HansaMatrix" akcionāri ir Osmanim pilnībā piederošais uzņēmums "Macro Rīga" ar 64,83% no pamatkapitāla, komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" ar 22,08%, "Swedbank" pensiju fondi ar 6,42%.

"HansaMatrix" apgrozījums pērn sasniedza 13,47 miljonus eiro, un tas ir par 26% vairāk nekā 2014.gadā. Uzņēmums pērn guva 1,48 miljonu eiro peļņu iepretim 2014.gadā ciestajiem 1,94 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!