Foto: LETA
Augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotājas SIA "Hanzas elektronika" refinansēšanai banka "Citadele" nesen kā izsniegusi 4,7 miljonus eiro, papildus piešķirot vēl 1,5 miljonus eiro kredītu uzņēmuma attīstībai, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvji.

Tādējādi uzņēmumam būs iespēja palielināt darba vietu skaitu ražotnēs Ogrē un Ventspilī, kā arī atvērt jaunu inženierijas centru Mārupē. Tā rezultātā uzņēmums varēs piegādāt vairāk gatavo produkciju klientiem Baltijas valstīs, Ziemeļvalstīs un Lielbritānijā.

"Hanzas elektronika" 2015.gadā plāno meitasuzņēmumā "Ventspils Elektronikas fabrika" izveidot vēl 25 jaunas darba vietas, kopējo darbinieku skaitu palielinot līdz 110 darbiniekiem. Ogrē plānots paplašināt ražošanas telpas, izbūvējot lielāku noliktavu. Savukārt Mārupe izvēlēta par vietu, kur uzņēmums plāno iekārtot jaunu inženierijas centru.

Jau tagad uzņēmums nodarbina vairāk nekā 25 inženierus, un būs nepieciešami vēl jauni šīs jomas speciālisti.

"Hanzas elektronika" 14 gadus nodarbojas ar elektronisko ierīču līgumražošanu Ogrē un Ventspilī, kā pasaules līmeņa uzņēmums saņemot pasūtījumus savu klientu izstrādāto augsto un intelektuālo tehnoloģiju produktu ražošanai.

"Uzņēmums no pašiem pamatiem attīstījis divas ražotnes Ogrē un Ventspilī. Vairākiem pasūtītājiem viens no sadarbības noteikumiem ir, lai ražotnes atrastos pietiekami tālu viena no otras. Ja viena ražotne kādu apstākļu dēļ nevar izpildīt pasūtījumu, to var paveikt otra. Pieaugot ražošanas kapacitātei, pieņēmām lēmumu izveidot arī inženierijas centru Mārupē. Šo vietu izvēlējāmies, lai būtu tuvāk starptautiskajai lidostai "Rīga", jo lielāko daļu produkcijas pārvadājumu nodrošina tieši gaisa satiksme," norāda "Hanzas elektronikas" vadītājs Ilmārs Osmanis.

SIA "Hanzas Elektronika" dibināta 1999. gadā un nodarbojas ar elektronisko ierīču - aparatūru telekomunikācijām un internetam, automātiskajai ūdens uzskaitei, bezpilota lidaparātu u.c. līgumražošanu Ogrē un Ventspilī. Uzņēmums klientiem pārdod automatizētas ražošanas jaudu, konsultācijas un zināšanas, pēcāk līgumpasūtītājiem nodrošinot izgatavoto produkciju ar viņu zīmolu.

"Firmas.lv" informācija rāda, ka kopš šā gada augusta uzņēmuma "Hanzas elektronika" vienīgais īpašnieks ir SIA "Macro Rīga", kuras vienīgais īpašnieks savukārt ir Osmanis.

Uzņēmums klientiem pārdod automatizētas ražošanas jaudu, konsultācijas un zināšanas, pēcāk līgumpasūtītājiem nodrošinot izgatavoto produkciju ar to zīmolu. Uzņēmuma "Hanzas elektronika" apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,39 miljoni eiro, peļņa - 692 164 eiro, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!