Foto: DELFI
No šodienas uz rekonstrukcijas laiku īslaicīgi tiek slēgta "Hesburger" ēstuve Vecrīgā, Šķūņu ielā 3, savukārt februāra beigās vai marta sākumā plānotā Tukuma ēstuves atvēršana pārcelta uz vēlāku laiku, informē "Hesburger" pārstāvji.

Rekonstrukcijā ieguldīto investīciju apjoms netiek atklāts, taču "Hesburger" pārstāvji norāda, ka rekonstrukcijas laikā tiks veikta ēstuves modernizācija atbilstoši jaunajai "Hesburger" koncepcijai. Paredzēts, ka rekonstrukcija ilgs vienu nedēļu, un tās laikā tiks veikts kopējais telpu kosmētiskais remonts, kā arī uzstādītas jaunas mēbeles.

Šķūņu ielas ēstuve būs otrais pēc jaunās koncepcijas rekonstruētais "Hesburger" restorāns, un šogad uzņēmums plāno rekonstruēt arī citas tīkla ēstuves.

Patlaban Latvijā ir 42 "Hesburger" ēstuves, 21 no tām atrodas Rīgā un 21 - Latvijas reģionu lielākajās pilsētās. Arī šogad "Hesburger" plāno atvērt vairākas jaunas ēstuves Latvijā. Viena no tām būs trīsstāvīgs komplekss, kas tiks atvērts Rīgā, Krasta ielā 85.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Hesburger" attīstībā šogad Latvijā plānots investēt aptuveni 3,5 miljonus eiro, intervijā stāstīja "Hesburger" tīkla vadītājs Kari Salmela.

Saskaņā ar jaunāko informāciju Tukuma ēstuves būvniecība vēl ir procesā. Patlaban šķiet, ka tās atvēršana varētu notikt marta vidū vai beigās, aģentūrai LETA norāda "Hesburger" pārstāvji.

Kā ziņots, Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēdes "Hesburger" pārdošanas apjoms Baltijas tirgū pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis par 7,4%, sasniedzot 48 miljonus eiro. No tiem 17,5 miljoni bija Latvijā, 11,9 miljoni - Lietuvā, savukārt Igaunijas tirgū - 18,6 miljoni eiro. Investīcijas jaunu "Hesburger" ēstuvju atklāšanai Latvijas tirgū pagājušajā gadā sasniedza trīs miljonus eiro.

Kopumā ar zīmolu "Hesburger" darbojas vairāk nekā 400 struktūrvienības Somijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Turcijā. "Hesburger" darbinieku skaits pārsniedz 6100. Pērnvasar uzņēmums svinēja desmit darba gadu jubileju Latvijas tirgū.

Kā ziņots, 2013.gadā "Hesburger" apgrozījums Latvijā pieaudzis par 11%, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms 2013.gadā visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro - Lietuvas tirgū. Savukārt "Hesburger" investīcijas Baltijas reģionā 2013.gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, ķēdi "Hesburger" Latvijā pārvalda 26 uzņēmumi, kas pieder SIA "Rigaburger". Savukārt "Rigaburger" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Hes-Pro (Finland) Oy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!