Foto: DELFI

Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēde "Hesburger" septiņu gadu laikā Latvijā plāno atvērt aptuveni 20 jaunas ēstuves, stāsta "Hesburger" tīkla vadītājs Kari Salmela.

Viņš norāda, ka "Hesburger" līdz šim attīstījās, gada laikā atverot trīs līdz četras jaunas vietas. Tāds temps varētu saglabāties arī turpmāk. Visticamāk, septiņu gadu periodā Latvijā varētu atvērt vēl aptuveni 20 jaunas "Hesburger" ēstuves.

"Brīdī, kad ieejam kādā jaunā tirgū, pieņemam, ka kopumā tajā būtu labi atvērt 40 līdz 50 vienības. Līdz šim Latvijā ir atvērtas 42 "Hesburger" ēstuves, bet šķiet, ka mēs šajā tirgū varētu atvērt vēl vismaz 20," atzīmē Salmela.

Piemēram, pērn Baltijas valstīs kopumā atvērtas astoņas jaunas "Hesburger" ēstuves, no kurām četras tika atvērtas Rīgā. Pagājušā gada rādītāji liecina, ka uzņēmuma attīstība ir stabila un augoša. Līdz ar to arī šogad "Hesburger" turpinās attīstīties un paplašināt tīklu, Latvijas tirgū investējot aptuveni 3,5 miljonus eiro.

Iepriekš vēstīts, ka "Hesburger" šogad plāno atvērt vienu ēstuvi Tukumā, bet vēl vienu - Rīgā, Krasta ielā. "Hesburger" Tukumā plānots atvērt februāra beigās vai marta sākumā. Tas būs pirmais "Hesburger" šajā pilsētā.

Tikmēr Krasta ielā Rīgā plānots uzbūvēt "Hesburger" kompleksu. Aptuvenās investīcijas šī kompleksa izveidē sasniegs ap 2,5 miljoniem eiro. "Kompleksa kopējā platība būs 662,6 kvadrātmetri, un tas atradīsies stratēģiski izdevīgā vietā Rīgā ar lielu potenciālo klientu plūsmu. Krasta ielas "Hesburger" komplekss būs izvietots trīs stāvos ar terasi un atpūtas zonu," atzīmē Salmela.

Kā ziņots, "Hesburger" pārdošanas apjoms Baltijas tirgū pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, pieaudzis par 7,4%, sasniedzot 48 miljonus eiro,informēja "Hesburger" attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

No tiem 17,5 miljoni bija Latvijā, 11,9 miljoni - Lietuvā, savukārt Igaunijas tirgū - 18,6 miljoni eiro. Investīcijas jaunu "Hesburger" ēstuvju atklāšanai Latvijas tirgū pagājušajā gadā sasniedza trīs miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, ķēdi "Hesburger" Latvijā pārvalda 26 uzņēmumi, kas pieder SIA "Rigaburger". Savukārt "Rigaburger" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Hes-Pro (Finland) Oy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!