Foto: LETA

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien Latvijas Radio valdes locekļu amatos iecēlusi Aldi Pauliņu, Uldi Lavrinoviču un Sigitu Kirilku, portālu "Delfi" informēja NEPLP.

Pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītājs Pauliņš iecelts par Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Lavrinovičs - par valdes locekli nodrošinājuma jautājumos, bet bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Kirilka - par valdes locekli programmu attīstības jautājumos.

Pašreizējā Latvijas Radio vienīgā valdes locekļa Jāņa Sikšņa, kurš kandidēja tikai uz valdes priekšsēdētāja amatu, pilnvaras ir spēkā līdz 2015.gada 15.janvārim, un jaunā valde ir iecelta uz trīs gadiem. Konkursa trešajā kārtā uz valdes priekšsēdētāja amatu līdzās Pauliņam un Siksnim piedalījās arī Vita Tērauda, bijusī domnīcas "Providus" direktore.

Pauliņš ir NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes priekšsēdētāja vietnieks, mediju sociologs, tirgus un sociālo pētījumu eksperts, kā arī uzņēmējs ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi. Viņš izveidojis un vadījis virkni uzņēmumu ("RIX Ventures", "FACTUM", "Baltic Media Facts Latvia", Baltijas Sociālo zinātņu institūts u.c.). Pauliņš ir absolvējis Latvijas Universitāti, zināšanas papildinājis Rīgas Biznesa institūtā.

Kirilka ir bijusi vadoša darbiniece vairākos mediju uzņēmumos. Pēdējo 12 gadu laikā bijusi starptautiskās ziņu aģentūras "BNS-Latvija" galvenā redaktore un valdes priekšsēdētāja, agrāk bijusi arī drukāto mediju galvenā redaktore. Kirilka ir Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes, Kultūras ministrijas izveidotās Mediju politikas izstrādes darba grupas un UNESCO Mediju brīvības konferences darba grupas locekle.

Savukārt Lavrinovičs ir bijis vairāku tehnoloģiju uzņēmumu vadošs darbinieks, kopš 2007.gada viņš ir VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" jauno pakalpojumu direktors un tehniskā direktora vietnieks. Lavrinovičs ir vadījis zemes ciparu TV apraides ieviešanas darba grupu Latvijā un darbojies kā šīs jomas eksperts līdzīgā projektā Gruzijā. Lavrinovičs ir bijis Digitālās ekonomikas attīstības centra (DEAC) Korporatīvo klientu projektu vadītājs, viņam ir arī pieredze darbā Latvijas Radio (raidījumu vadītājs 1991.–1995.gadā).

Saskaņā ar nolikumu par pretendentu apstiprināšanu valdes locekļu amatā NEPLP lēma, atklāti balsojot, un LR valdes locekļi amatos tika iecelti ar klātesošo NEPLP locekļu balsu vairākumu.

Pretendentu vērtēšana LR valdes konkursā notika trijās kārtās. Pirmajā kārtā NEPLP atvēra iesniegtās aploksnes un pārbaudīja pieteikumu atbilstību. Konkursa otrajā kārtā NEPLP vērtēja pretendentu pieredzi, izglītību, motivāciju un izpratni par sabiedriskā medija darbību un lomu un izraudzījās sešus pretendentus konkursa trešajai kārtai.

Konkursa noslēdzošajā kārtā tika ņemtas vērā gan pretendentu pašu norādītās prioritātes konkrētam amatam LR valdē, gan arī ārējo konsultantu (personāla vadības konsultāciju uzņēmums SIA "Eiro Personāls") veiktā izvērtēšana par katra kandidāta profesionālajām spējām un kompetencēm, izmantojot amata atbilstības testu un kompetenču interviju.

Kā jau ziņots, NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz LR valdes locekļu amatiem. NEPLP sēdē tika konstatēts, ka 18 no iesniegtajiem pieteikumiem atbilst konkursa nolikuma prasībām un ir virzāmi vērtēšanai nākamajās konkursa kārtās. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.

Līdz šim Latvijas Radio valdē vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Jānis Siksnis.








Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!