Foto: Publicitātes foto

Būvuzņēmums "Ostas celtnieks" ir uzsācis AS "Ventspils Grain Terminal" specializētā graudu kravu pārkraušanas un glabāšanas termināļa modernizācijas otrās kārtas būvdarbus, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Anita Bautre.

Plānotās investīcijas pārsniegs 6 miljonus eiro.

Projekta realizācijas gaitā plānots uzbūvēt divas jaunas noliktavas sekcijas ar kopējo tilpumu ap 37 tūkstošiem kubikmetru, un līdzās tām atradīsies aptuveni 15 metrus augsta iekraušanas-izkraušanas operāciju ēka.

Līdz ar Ventspils ostā esošā termināļa modernizāciju būs iespējams pārkraut tādas beramkravas, kuras līdz šim esošajā terminālī pārkraut nebija iespējams, skaidro Bautre.

Termināļa caurlaides spēja tiks palielināta par aptuveni 1 miljonu tonnu gadā – pašlaik tajā iespējams uzglabāt 72 tūkstošus tonnu, bet termināļa gada caurlaides spēja ir 1,5 miljonu tonnu robežās. Pēc modernizācijas tā caurlaides spēja pieaugs līdz aptuveni 2,5 miljoniem tonnu.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada oktobrim.

"Ventspils Grain Terminal" ir viens no Ventspils brīvostas beramkravu termināļiem, kas paredzēts graudu uzglabāšanai un pārkraušanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!