Foto: LETA
Pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas Igaunijas energokompānijas "220 Energia" meitasuzņēmums Latvijā SIA "220 Enerģija" sola patērētājiem piedāvāt elektrību par zemākām cenām nekā AS "Latvenergo", sacīja Igaunijas uzņēmuma valdes loceklis Marko Aliksons.

"220 Enerģija", kas klientiem nepiedāvās citus pakalpojumus un līgumus piedāvās slēgt internetā, plāno Latvijā vienlaikus elektrību tirgot gan juridiskām personām, gan mājsaimniecībām.

Aliksons skaidroja, ka "220 Enerģija" Latvijā nefokusēsies uz konkrētām klientu grupām, kā arī tirgotājs patlaban neprognozē, cik daudz klientu Latvijā "220 Enerģija" piesaistīs. Tajā pašā laikā viņš informēja, ka, nedaudz ilgāk kā gadu strādājot Somijā, Zviedrijā un Igaunijā, "220 Energia" spējusi piesaistīt kopumā vairāk nekā 50 000 klientu.

"Tā kā mums jau ir pieredze, strādājot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tirgos, arī Latvijā vēlamies mājsaimniecībām piedāvāt lētāku alternatīvu "Latvenergo" cenām. Mūsu konkurētspējas pamatā būs labas cenas," uzsvēra Aliksons, bet neprecizēja, par cik procentiem "220 Enerģija" cenas būs zemākas.

Jau ziņots, ka SIA "220 Enerģija" reģistrēta 2014.gada 28.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, un visas uzņēmuma daļas pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "220 Energia OU". "220 Enerģijas" vienīgais valdes loceklis ir Aliksons, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Patlaban divi tirgotāji ir atklājuši savus piedāvājumus. AS "Latvenergo" mājsaimniecībām elektrību tirgos par cenu no 16 līdz 16,9 centiem par kilovatstundu (kWh) atkarībā no elektroenerģijas patēriņa. Savukārt SIA "Baltcom TV" elektroenerģiju piedāvās par 16,1 līdz 16,8 centiem par kWh. "Latvenergo" arī plāno turpināt atbalsta programmu, daudzbērnu ģimenēm piešķirot vienreizēju dāvinājumu - 750 kWh elektroenerģijas bez maksas.

Kā ziņots, elektrības tirgu mājsaimniecībām Latvijā plānots atvērt 1.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!