Zviedru mēbeļu mazumtirdzniecības milzis IKEA noslēdzis opcijas līgumu ar Stopiņu novada domi par zemes gabalu iegādi aptuveni 20 hektāru platībā, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Latvijā jau gadu darbojas SIA "Verus Praedium", kurš uzsācis IKEA būvniecības kūrēšanu un par veikala būvniecības vietu izvēlējies Stopiņu novadu.

Pēc Stopiņu novada domes sēdēs izskanējušās informācijas laikraksts secina, ka uzņēmums noslēdzis opcijas līgumu par zemes gabalu iegādi aptuveni 20 hektāru platībā, kur plānots būvēt lielveikalu.

Opcijas līgums nozīmē to, ka darījums līdz galam vēl nav noticis, taču tas stāsies spēkā, līdzko notiks vēl cita "Verus Praedium" noskatītā zemesgabala iegāde.

"Latvijas Avīzes" rīcībā nonākusi informācija, ka 20 hektāru lielais īpašums atrodas Stopiņu novadā pie Biķernieku apļa pašā Rīgas nomalē, kur pāri ielai jau atrodas veikals "Rimi Biķernieku". Tas pieder luterāņu baznīcai.

Darījums vēl nav noticis. Pašlaik visa projekta iznākums atkarīgs no Stopiņu novada pašvaldības, kurai jāizlemj, vai un par kādu summu IKEA būvniecības kūrētājam pārdot citu zemesgabalu – 18 hektārus lielo īpašumu "Biķeri", kas uzņēmumam nepieciešams papildu ēku būvniecībai.

Tas radījis problēmas starp uzņēmumu un Stopiņu novada deputātiem, kuri "Biķeru" zemi vērtējuši stipri augstāk par investoru piedāvāto 641 tūkstoti eiro. Deputāti nosaukuši citu summu – 2,5 miljonus eiro, vēsta "Latvijas Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!