Foto: DELFI
Pašmāju interneta pakalpojumu uzņēmums "Inbox.lv" ir iegādājies Igaunijas "Mail.ee", tādējādi izveidojot Baltijas mēroga e-pasta un citu e-pakalpojumu sniedzēju, portālu "Delfi" informēja SIA "Inbokss" valdes priekšsēdētājs Andris Griķis.

Līdz šim "Inbox.lv" bija izvērsis savu darbību Latvijā, kā arī Lietuvā ar zīmolu "Inbox.lt". Pēc darījuma, kas tika noslēgts šā gada nogalē, e-pasta servisa kopējais aktīvo lietotāju skaits visā Baltijā pārsniegs 1,7 miljonus.

"Šis ir bijis viens no "Inbokss" ilgtermiņa mērķiem – attīstīt plašu lietotāju bāzi Latvijā un paplašināties Baltijas mērogā. Kā Latvijas tirgus līderis mēs jau ilgstoši pētījām iespējas Igaunijā, lai arī tajā ieietu kā vadošie savā segmentā," skaidroja Griķis.

"Mail.ee" pakalpojumu Igaunijā izveidoja un līdz šim uzturēja "Tele2 Eesti AS", kas pārdeva e pasta servisu, lai fokusētos uz uzņēmuma pamatpakalpojumiem – telekomunikācijām. Patlaban "mail.ee" ir vairāk nekā 400 000 lietotāju kontu.

"Ar šo darījumu iegūs gan lietotāji, gan "Tele2", gan "Inbox.lv", kam būs spēcīgi pamati darbības uzsākšanai Igaunijas tirgū," sacīja Igaunijas "Tele2" vadītājs Argo Virkenbaus. Darījuma summa, kas mērāma sešiem cipariem, atbilstoši līgumam ir konfidenciāla un netiek izpausta.

Pēc Griķa sacītā, "Mail.ee" lietotāji jau ir ieguvēji. Piemēram, pastkastītes ietilpība, salīdzinot ar līdzšinējo, tika palielināta 1000 reižu, proti, līdz 20 GB, pielikumā tagad var nosūtīt līdz pat 50 MB lielas datnes, tāpat ir vienkāršota saskarne un citas funkcijas.

SIA "Inbokss" apgrozījums 2013.gadā bija 2,706 miljoni eiro. "Mail.ee" Igaunijas tirgū ir vairāk nekā 13 gadu un ir viens no lielākajiem Igaunijas e-pasta servisiem ar kopējo lietotāju skaitu 420 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!