Foto: F64

Zem izsoles āmura nonākušā "Skonto" stadiona projekta attīstītājs, uzņēmējs Guntis Indriksons sola pats atpirkt sporta būvi, kuras izsole gan pagājušajā nedēļā izgāzusies, jo nebija pieteicies neviens pretendents.

Indriksons intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" paudis, ka "Skonto" stadions tiks pārdots, "un es pats vien to atpirkšu". Viņš paudis pārliecību, ka viņam tas jādara, "ņemot vērā, ka savulaik esmu šo projektu radījis, attīstījis, ieguldījis tajā līdzekļus, ņemot lielus kredītus". "Vienkārši pašreiz vēl nav īstais laiks to darīt," sacījis uzņēmējs.

Viņš prognozējis, ka stadionu varētu atpirkt aptuveni pēc sešiem līdz astoņiem mēnešiem. Viņš arī norādījis, ka bankas "Reverta", kas pārdod stadionu, noteiktā izsoles sākumcena 12,6 miljoni eiro ir pārāk augsta. "Turklāt tik lielu summu es nemaz neesmu bankai parādā. Skaidrs, ka bankai ir tiesības strādāt atbilstoši saviem uzskatiem, bet, domāju, mums vēl būs pārrunas par šo jautājumu," paudis Indriksons, norādot, ka adekvāta cena būtu 8 līdz 10 miljoni eiro.  

Jau vēstīts, ka pagājušajā piektdienā līdz noteiktajam brīdim neviens interesents tā arī nav reģistrējies un iemaksājis 1,25 miljonu eiro drošības naudu dalībai "Skonto" stadiona izsolē. Tāpēc plānoto izsoli nolemts atcelt.

Vērtīgā īpašuma, kura sākuma cena ir noteikta 12,5 miljoni eiro, izsole tika plānota 25.oktobrī. Tajā gatavojās pārdot investīciju objektu Rīgā, kvartālā starp Hanzas, Kr.Valdemāra, E.Melngaiļa un Strēlnieku ielām. Pārdodamo īpašumu veido zemes gabals uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava - 34 906 kvadrātmetri, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā. Izsole bija plānota ar augšupejošu soli un viens solis paredzēts 100 000 eiro.

Šo objektu "Reverta" pārņēmusi jau pirms diviem gadiem, taču šo gadu laikā tā arī nav izdevies atbrīvoties no parādsaistībām. Turklāt īpašuma izsole izsludināta nedaudz vēlāk, nekā tam būtu bijis jānotiek, lai stadionā varētu risināties plānotā futbola spēle. "Reverta" arī ir informējusi Latvijas Futbola Federāciju par "Skonto" stadiona un tam piederošo teritoriju plānoto pārdošanu izsoles ceļā, vienlaikus garantējot, ka Latvijas nacionālās futbola izlases pēdējā spēle 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā - pret Slovākiju varēs notikt šajā stadionā.

Savulaik "Parex bankas" kreditētais projekts paredzēja stadiona "Skonto" iegādi un attīstību. Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011. gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - "Reverta", kuras darbība ir vērsta uz kādreiz izsniegto kredītu atgūšanu un atmaksāšanu valstij.

Lai atbalstītu sporta profesionāļus un entuziastus Latvijā, vienlaikus ar stadiona pārņemšanu "Reverta" noslēdza vienošanos par stadiona izmantošanu futbola spēlēm turpmāko divu gadu laikā, proti, līdz 2013.gadam.

Šā gada septembrī objekts "Skonto" kā investīciju projekts ir izlikts pārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!