Foto: DELFI
Latvijas datu vizualizācijas uzņēmums "Infogram" noslēdzis investīciju darījumu 1,34 miljonu eiro apmērā, kas ir lielākais publiski zināmais "start-up" jeb iesācējuzņēmumu finansējums Latvijas vēsturē.

Darījumā piedalās ārvalstu investīciju kompānijas "Point Nine Capital" no Berlīnes, "Connect Ventures" no Londonas un "HackFwd" no Hamburgas.

Kopumā kompānija divu gadu pastāvēšanas laikā saņēmusi 1,5 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Infogr.am ir guvis jaunu enerģiju un zināšanas. Turpināsim nostiprināt savas līderpozīcijas datu vizualizācijas tirgū," atzīst kompānijas līdzdibinātājs Uldis Leiterts.

Kompānija plāno paplašināt komandu, pieņemot jaunus darbiniekus gan Latvijā, gan ASV.

"Radot kvalitatīvas darba vietas Rīgā, mēs vēlamies veicināt augsti kvalificēta darba spēka atgriešanos Latvijā. Drīzumā mums pievienosies kāds speciālists, kas iepriekš strādāja vadošā tehnoloģiju kompānijā Īrijā," stāsta Leiterts.

Pēc vadošā Ziemeļeiropas tehnoloģiju medija "ArcticStartup" rīcībā esošās informācijas šis ir lielākais publiski zināmais start-up investīciju darījums Latvijā, norāda "Infogr.am".

"Mēs ceram, ka [šādu darījumu publiska izziņošana] ir aizsākums jaunai
tendencei, kam sekos daudzas citas interesantas kompānijas," komentē "ArcticStartup" redaktors Dmitrijs Šarls.

Gandarījumu par "Infogr.am" panākumiem pauž arī jauno uzņēmumu koprades telpas "TechHub Riga" līdzdibinātājs Andris Bērziņš: "Esmu lepns, ka "TechHub" dzimis uzņēmums ir attīstījies un guvis apjomīgu finansējumu. Tas pierāda jauno uzņēmumu spēju piesaistīt investīcijas un sniegt iespēju Latvijas dizaineriem, programmētājiem un mārketinga
speciālistiem radīt pasaules līmeņa produktu globālam tirgum."

Tāpat "Infogr.am" informē, ka piedāvās lietotājiem jaunu iespēju - reāla laika datu vizualizāciju, kā arī produkta integrāciju ar "Google Drive".

"Infogram" 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. Tā radīja datu vizualizācijas rīku, kas tiešsaistē ļauj ērti un ātri publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. Tā servisu šobrīd visā pasaulē izmanto aptuveni miljons lietotāju, ik mēnesi radot ap 50
tūkstošiem infografiku.

Lietotāju vidū ir tādi starptautiskie mediji kā "Huffington Post", "The Guardian", "Washington Post", "The Walstreet Journal", "CBS News", "MTV", "Al Jazeera" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!