Foto: Publicitātes foto

Investējot 1,5 miljonus dolāru, "Draugiem Group" uzņēmums "Printful" atvēris vēl vienu drukas ražotni ASV Austrumkrastā, Šarlotas pilsētā Ziemeļkarolīnas štatā, un līdz nākamā gada beigām iecerēts radīt 100 jaunas darba vietas, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Palkavnieks.

"Printful" ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums, kas interneta veikaliem sniedz iespēju piedāvāt savus drukas produktus, neinvestējot ražošanas iekārtās. "Printful" nodarbina 30 cilvēkus Latvijā un vairāk nekā 100 esošajā ražotnē ASV. Plānots, ka tuvāko mēnešu laikā komanda pieaugs līdz 300 cilvēkiem.

"Vairāk nekā 90% pasūtījumu mums nāk no ASV, tāpēc arī otru ražotni mēs atveram tur, turklāt Ziemeļkarolīnā ir senas tekstilrūpniecības tradīcijas," klāstīja "Printful" vadītājs Dāvis Siksnāns, piebilstot, ka kompānijas radošais darbs – programmēšana, dizains, projektu vadīšana – tiek organizēta "Draugiem Group" birojā Mārupē.

Pēc Siksāna skaidrotā, ražotne Šarlotā atvērta, jo tur ir daudz uzņēmuma klientu.

Kompānijā norāda, ka "Printful" pašlaik ir arī Eiropas ražotnes vietas meklējumos. Uzņēmums gan pagaidām nevar atvērt pilnvērtīgu ražotni Latvijā piegāžu izmaksu un termiņu dēļ. "No Latvijas ir ne tikai grūti sasniegt klientus Eiropā, bet arī pašiem saņemt ražošanai nepieciešamo produkciju un iekārtu servisu," norādīja "Printful" vadītājs.

"Printful" apgrozījums pērn bija 8,746 miljonu dolāru, tādējādi padarot to par lielāko un straujāk augošo uzņēmumu "Draugiem Group".

"Draugiem Group" ietilpst 15 dažādi uzņēmumi, kuros strādā vairāk nekā 250 darbinieki, no kuriem 100 nodarbināti ASV ražotnē "Printful".

"Draugiem Group" apgrozījums 2015. gadā bija 22,855 miljoni eiro, bet peļņa bija 2,355 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!