Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 1. februārī, Ventspilī atklās "Immer Digital" elastīgo iepakojumu ražotni, kuras izveidē investēti vairāk nekā pieci miljoni eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Jaunā ražotne ir vienīgā šāda veida rūpnīca Ziemeļeiropā. Tās izveidē ieguldīts privātais kapitāls, "ABLV Bank" un attīstības finanšu institūcijas "Altum" līdzfinansējums.

Jaunajā rūpnīcā tiks ražots elastīgais iepakojums, etiķetes un gatavie maisi. "Immer Digital" piedāvās iepakošanas materiālu izgatavošanu gan pārtikas, gan nepārtikas preču iepakošanai tostarp svaigiem, saldētiem, cietiem, šķidriem, ķīmiskiem produktiem. Inovatīvās ražošanas tehnoloģijas, salīdzinot ar tradicionālajiem iepakojuma veidiem, būtiski palielinās produktu uzglabāšanas laiku, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

""Immer Digital" ražotnē tiks izmantotas visjaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas. Pateicoties inovatīviem patentētiem risinājumiem tiks izgatavoti augstas kvalitātes, videi draudzīgi elastīgie iepakojuma materiāli," pastāstīja uzņēmumu grupas "Immer Group" prezidente Irina Mirošņika.

Savukārt digitālā druka ļaus, veidojot individualizētus iepakojuma dizainus, operatīvi un kvalitatīvi apstrādāt klientu pasūtījumus, kā arī par pieejamu cenu izpildīt neliela apjoma pasūtījumus mazajiem uzņēmējiem un mājražotājiem. Tāpat uzņēmums piedāvās koncepcijas un dizaina izstrādi, pirms drukas pakalpojumus, un citus risinājumus dažādu drukas materiālu un tehnoloģiju izmantošanas iespējām.

"Mūsu ražošanas tehnoloģiju jau novērtējuši – "Orkla Confectionery&Snacks Latvija", "Latvijas maiznieks", "Pure Chocolate", "Apsara" un citi. Interesi par sadarbību izrāda arī Lietuvas, Igaunijas un Skandināvijas, Krievijas, Ukrainas un Apvienotas Karalistes uzņēmumi. Mūsu mērķi eksportam ir gan Ziemeļeiropas, gan pasaules tirgu virzienā," paudis uzņēmuma "Immer Digital" rīkotājdirektors Oļegs Savickis.

SIA "Immer Digital" dibināta 2015. gada beigās ar mērķi sākt elastīgā iepakojuma ražošanu Eiropas Savienībā un tā ir jau otrā uzņēmumu grupas "Immer Group" ražotne. Latvijā uzņēmums izmantos "Immer Group" unikālās ražošanas tehnoloģijas, patentus, izejmateriālus un kopā ar Ukrainas kolēģiem veiks personāla apmācību. Uzņēmumā iecerēts nodarbināt ap 100 cilvēku. Uzņēmums ir "Latvijas Iepakojuma asociācijas" un "Eiropas Elastīgā iepakojuma asociācijas" kā arī "Safe Food initiative" biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!