Foto: F64
Latvijas biznesa informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu ražotājs SIA "FMS" ir mainījis nosaukumu, un turpmāk uzņēmums būs pazīstams kā SIA "Visma Enterprise" un Latvijā darbosies ar zīmolu "Visma", informē uzņēmuma mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Brīvība.

Pagājušā gada vasarā kompāniju iegādājās vadošais Ziemeļvalstu IT uzņēmums "Visma Group". Šis pirkums Latvijas IT ekspertu vērtējumā bija viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem IT jomā un viens no lielākajiem nozares darījumiem pēdējo desmit gadu laikā. Zīmola maiņa ir likumsakarīgs solis, parādot "Visma" attīstības plānu nopietnību mūsu reģionā, norādīja uzņēmuma pārstāve.

"Visma" zīmols Norvēģijā ir plaši zināms. Organizācijas pazīst "Visma" kā efektivitātes ekspertus, kuru IT produkti un pakalpojumi palīdz optimizēt procesus un izmaksas, uzlabojot konkurētspēju. Savukārt plašāka publika uzņēmumu zina kā atbildīgu darba devēju, kas rūpējas par darba vidi un strādājošo attīstību. Mūsu izaicinājums ir pierādīt, ka "Visma" zīmols pārstāv šīs vērtības arī Latvijā, turpinot sniegt klientiem kvalitatīvus pakalpojumus un rūpējoties par darbiniekiem," sacīja uzņēmuma izpilddirektors Jānis Bergs.

SIA "Visma Enterprise" turpinās piedāvāt Latvijas organizācijām resursu vadības, biznesa inteliģences un sistēmu integrācijas risinājumus. Uzņēmums plāno arī veikt investīcijas resursu vadības un grāmatvedības programmas "Horzion" uzturēšanā un attīstītībā.

Jau ziņots, ka pērnā gada jūnijā resursu vadības programmas "Horizon" un citu biznesa IT risinājumu izstrādātāja SIA "FMS" ir kļuvusi par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām - "Visma Group" daļu, kas ir iegādājusies visas SIA "FMS" un SIA "FMS Software" akcijas. Uzņēmums plāno šā gada janvārī Rīgā atvērt pakalpojumu centru.

"Visma Group" ir resursu vadības (ERP) programmatūras tirgus līderis Ziemeļvalstīs. Uzņēmuma produktus un pakalpojumus izmanto ap 340 000 klientu visā Ziemeļeiropā, vēl 330 000 klientu sadarbojas ar "Visma Group" kā ar programmatūras uzturēšanas partneri. Grupā strādā 5600 darbinieki, tās apgrozījums 2013.gadā pārsniedza 800 miljonus eiro, katru gadu tiek gūta aptuveni 200 miljonu eiro peļņa.

SIA "FMS" ir vadošais resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums Latvijā. Tā klientu lokā ir Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas "Jānis Roze", "SEB banka", "DNB banka", "Rīgas ūdens", "Rīgas namu pārvaldnieks" un daudzi citi.

SIA "FMS" strādā 197 darbinieki, un uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija astoņi miljoni eiro. Uzņēmumam ir daudzu gadu pieredze resursu vadības sistēmu un biznesa inteliģences risinājumu jomā. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma "Horizon", ko izmanto daudzas valsts iestādes, pašvaldības, kā arī lielie un vidējie uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!