Foto: DELFI

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) 25 miljonus latu vērto iepirkuma konkursu par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos nebija juridiska iemesla pārtraukt, atzina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile.

No minētā iepirkuma konkursa izslēgtā personu apvienība, kurā apvienojušies trīs pašreizējie pakalpojuma sniedzēji - SIA "Centība N", SIA "Blands" un SIA "DMK" -, pagājušajā nedēļā iesniedza sūdzību IUB par konkursa procedūru neievērošanu, bet pēc tam tiks apstrīdēts pats konkurss, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Jeļena Cvetanoviča, kura pārstāv "Centība N".

IUB vadītāja sacīja, ka iesniegums ir saņemts un tas tiks izskatīts mēneša laikā.

Tajā pašā laikā Gaile atzina, ka iepirkums nav vienkāršs, bet juridiski IUB nebija iemesla norādīt "Rīgas satiksmei", ka šādu iepirkumu nedrīkstētu veikt, kas bija galvenais arguments strīdā par nolikumu. "Mums nebija pamata šādu lēmumu pieņemt, tāpēc tāds lēmums netika pieņemts," uzsvēra Gaile.

Savukārt uz sūdzības iesniedzēju pārmetumiem, ka "ar IUB ir bijis sarunāts, lai tiktu noraidītas visas sūdzības", Gaile sacīja, ka viņai šajā gadījumā neesot komentāru. Viņa piebilda, ka ikviens uzņēmums, kura sūdzības tiek noraidītas, sāk IUB saskatīt ienaidnieku.

Jau ziņots, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" iepirkuma konkursā par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos uzvarēja ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru Brandavu savulaik saistīti uzņēmumi, kas šo pakalpojumu piedāvā sniegt par 25 miljoniem latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina ieraksts IUB interneta mājaslapā.

Savukārt otrs konkursa dalībnieks apgalvoja, ka tā rīcībā esot neoficiāla informācija, ka ar IUB ir bijis sarunāts, lai tiktu noraidītas visas sūdzības. Pat konkursa dalībnieku pieteikumu iesniegšanas termiņš ticis pagarināts, lai gan sākotnēji kā beidzamais termiņš tika noteikts 15.oktobris, jo uzvarētāja - pilnsabiedrība - tika reģistrēta tikai 24.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!