Foto: AP/Scanpix
Rīgas rajona tiesa pēc Latvijas lielākā putnu gaļas pārstrādātāja "Putnu fabrika "Ķekava"" lūguma izbeigusi kompānijas tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), portāls “Delfi” uzzināja tiesā. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Kā iepriekš pastāstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liepiņa, putnu fabrika "Ķekava" TAP ietvaros ir norēķinājusies ar kreditoriem, kā arī TAP plāna izpilde ir saskaņota ar kompānijas administratoru.

TAP putnu fabrikai "Ķekava" tika noteikts 2012.gada janvārī. To atbalstīja kreditoru vairākums ‒ 92%, tostarp kompānija "Lielzeltiņi", "Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca", Valsts ieņēmumu dienests un "Nordea Bank Finland plc" Latvijas filiāle.

Tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņš putnu fabrikai "Ķekava" tika noteikts divi gadi ‒ līdz 2014.gada 20.janvārim.

Putnu fabrika "Ķekava", kas nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi, darbību sāka 1974.gadā. 2013.gada oktobrī Lietuvas lauksaimniecības investīciju kompānija "Linas Agro Group" ieguva īpašumā 86,97% putnu fabrikas "Ķekava" akciju.

2012.gadā putnu fabrika "Ķekava" strādāja ar 23,139 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2011.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās astoņas reizes un bija 504 tūkstoši latu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!