Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 5.aprīlī izbeigusi tvaicētu biešu ražotāja SIA "Jaunkrasts" tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Tiek skaidrots, ka process izbeigts sakarā ar to, ka tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalstīja noteiktais kreditoru vairākums.

TAP tiesā tika ierosināts 2.februārī, un līdz 2.aprīlim "Jaunkrastam" bija jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo TAP plāns.

"Jaunkrasts" valdes loceklis Artūrs Bernis iepriekš teica, ka TAP pieteikums iesniegts, lai pasargātu saimniecību no šogad pret "Jaunkrastu" ierosinātas maksātnespējas procesa lietas, kuru pieteicis Nīderlandes uzņēmums "PeGe Handelsonderneming B.V.". "Viens no mūsu piegādātājiem, Nīderlandes uzņēmums, kas nav kreditoru sarakstā, šogad janvāra beigās iesniedza pret mums maksātnespējas pieteikumu," viņš teica.

Bernis pastāstīja, ka "PeGe Handelsonderneming B.V." pirms vairākiem gadiem "Jaunkrastam" piegādāja tehnoloģiskās iekārtas, un starp abām kompānijām radās strīds par pēdējo maksājumu, kas arī ir iemesls maksātnespējas pieteikumam. "Pēdējā maksājumā viņi sākotnēji uzrādīja 160 000 eiro, bet vēlāk atsūtīja kredītrēķinu, kurā maksājums samazināts par 100 000 eiro. Mums ir visi nepieciešamie dokumenti, kuri to apliecina," sacīja Bernis, piebilstot, ka tagad pēc vairākiem gadiem piegādātājs nav mierā ar nomaksāto summu.

Jau ziņots, ka, atbilstoši TV3 raidījuma "Nekā personīga" pērn 16.oktobrī vēstītajam ,"Jaunkrasts" ar Eiropas fondu atbalstu izbūvējis apjomīgu ražotni, iegādājoties jaunas iekārtas, taču nonācis grūtībās un saskāries ar kooperatīva "Baltijas dārzeņi", kurš saskaņā ar ES atbalsta programmas nosacījumiem skaitās ražotnes īpašnieks, mēģinājumiem iekārtas paturēt. "Jaunkrasts" mēģināja ar "Baltijas dārzeņiem" atrisināt situāciju pārrunu ceļā, taču pie uzņēmuma parādījās tumšas krāsas apvidus auto un tā pasažieri pieteicās rūpnīcu sargāt.

Kooperatīva "Baltijas dārzeņi" pārstāvji TV3 raidījumam "Nekā personīga" norādīja, ka kooperatīva mērķis nav bijis pārņemt uzņēmuma aktīvus, bet gan nepieļaut īpašniekiem izsaimniekot mantu.

Bauskas novada Brunavas pagasta zemnieku saimniecība "Jaunkrasts" ir izveidota 2010.gadā un ietilpst kooperatīva "Baltijas dārzeņi" sastāvā. Zemnieku saimniecība pieder Gintam Druseikam (54%) un Bauskas rajona Brunavas pagasta zemnieku saimniecībai "Paegļi" (46%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!