Foto: F64
Šogad SIA "Izdevniecība Rīgas Viļņi" pastarpināti nonākusi vietējo uzņēmēju īpašumā, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

"Rīgas Viļņi" joprojām pilnībā pieder SIA "Izdevniecība "Pulss Plus"", kas savukārt šā gada maijā no Kiprā reģistrētā uzņēmuma "Goswert Impex Limited" nonākusi vietējo uzņēmēju - SIA "Law&Finance Consulting Company" - īpašumā.

"Law&Finance Consulting Company" ir reģistrēta 2008. gada decembrī. Tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Latvijas pilsoņiem Aleksandram Šihmanam un Ingmāram Kariņam.

"Law&Finance Consulting Company" ir kapitāldaļu turētāja arī uzņēmumos SIA "Baltic Oil Assets", SIA "Kapitāla risinājumi", SIA "VCM Real Estate", SIA "Latgales Assets", pilnsabiedrībā "Baltic Oil Corporation" un SIA "LFCC Invest".

2015. gadu uzņēmums noslēdza ar 291 907 eiro apgrozījumu un 54 943 eiro lieliem zaudējumiem.

SIA "Izdevniecība "Rīgas Viļņi"" dibināta 1997. gadā. Izdevniecība 2014. gadā apgrozījusi 5 790 117 eiro, kas ir pieaugums par aptuveni 7% salīdzinājumā ar 2013. gadu, kad tā apgrozīja 5 421 781 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2014. gadā "Rīgas Viļņi" strādāja ar peļņu 188 671 eiro apmērā, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar 2013. gadu, kad izdevniecība nopelnīja 169 201 eiro.

Par izdevniecības "Rīgas Viļņi" izpilddirektori šonedēļ kļuva bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone. Bijusī VID vadītāja intervijā Latvijas Radio stāstīja, ka brīdī, kad pieņēmusi lēmumu pamest VID, viņa zināja, ka dzīvē vēlas kardinālas pārmaiņas, un bijusi vēlme strādāt privātajā sektorā. Rezultātā Pētersone pieņēmusi izaicinājumu kļūt par izdevniecības "Rīgas Viļņi" izpilddirektori.

Neskatoties uz to, ka Pētersonei nav nedz izglītības, nedz pieredzes mediju jomā, viņa stāstīja, ka cieši seko līdzi tam, kas notiek medijos. Pēc Pētersones stāstītā, patlaban Latvijā sāk aktīvāk runāt par mediju jomas sakārtošanu, piemēram, tiek izstrādāts Mediju likums u.c. normatīvie akti. "Patlaban mediju joma tiek inventarizēta un sakārtota, tāpēc šo pārmaiņu laikā atbalstīšu "Rīgas Viļņus" ar savām zināšanām," teica Pētersone.

"Rīgas Viļņu" finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!