Foto: PantherMedia/Scanpix
Izdevuma "MK Latvija" izdevējs, "Izdevniecības nams "Print Media"", pagājušajā gadā strādāja ar 1,059 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,9 % mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 15,1 % un bija 7267 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn samazinājās avīžu abonēšanas, kā arī pārdošanas rādītāji. Tajā pašā laikā, neraugoties uz nelabvēlīgajiem ekonomiskajiem rādītājiem, "Izdevniecības nams "Print Media"" ieņēma vienu no vadošajām vietām Latvijā kā izdevniecība krievu valodā. Savukārt kompānijas peļņa palielinājās saistībā ar izdevumu optimizāciju, jo ir ļoti grūti palielināt apgrozījumu masu mediju tirgū, kur vadošo lomu ieņem interneta resursi, norāda kompānijas vadība.

Tāpat vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2016. gadā kompānija plāno palielināt kopējo apgrozījumu no pamatdarbības, samazināt izmaksas, piesaistīt jaunus klientus un sasniegt peļņu, kura samazinās iepriekšējo periodu zaudējumus.

2014. gadā "Izdevniecības nams "Print Media"" strādāja ar 1,125 miljonu eiro apgrozījumu un 6 311 eiro peļņu. Kompānija ir reģistrēta 2007. gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pieder "Baltijas Mediju aliansei" (BMA).

Mediju holdingā BMA ietilpst 11 struktūrvienības trīs Baltijas valstīs. Tas ir viens no lielākajiem mediju koncerniem Baltijā. BMA centrālais birojs atrodas Rīgā, bet pārstāvniecības - Viļņā un Tallinā. Būtiskāko ieņēmumu daļu veido trīs kompānijas darbības virzieni – reklāmas izvietošana televīzijā un presē, BMA pārstāvēto televīzijas kanālu izplatīšana ciparu un kabeļoperatoru maksas tīklos, kā arī ieņēmumi no izdevējdarbības. Starp BMA pārstāvētajiem medijiem ir TV kanāla "Pirmais Baltijas kanāls" trīs versijas (katrā Baltijas valstī sava), "REN TV Baltic/Estonia/Lietuva", "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls", "NTV Mir Baltic/Lietuva/Estonia", kā arī nedēļas laikraksti "MK Latvija" un "MK Igaunija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!