Foto: LETA

Pārvades sistēmas operatoram AS "Augstsprieguma tīkls" izraudzīta jauna valde, informēja Finanšu ministrijā.

"Augstsprieguma tīkla" valdes locekļa amatā atkārtoti iecelts Arnis Staltmanis, kā arī divi jauni valdes locekļi - bijušais AS "Latvenergo" tirdzniecības daļas vadītājs Gatis Junghāns un bijušais AS "Latvijas elektriskie tīkli" valdes loceklis Mārcis Kauliņš.

Visi valdes locekļi amatos iecelti uz pieciem gadiem.

Iepriekš uzņēmuma valdes locekļu amatus ieņēma Jānis Osītis, Inese Bambāne un Imants Zviedris.

Rakstīts, ka pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētāja amatā uz pieciem gadiem iecelts līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Nominācijas komisija viņu atzina par piemērotāko kandidatūru konkursā uz "Augstsprieguma tīkla" valdes priekšsēdētāja amatu.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu. Uzņēmums sniedz pārvades pakalpojumu, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, un nodrošina brīvu trešās puses pieeju pārvades tīklam.

2015. gadā būtiski saruka "Augstsprieguma tīkla" peļņa, turpretī apgrozījums audzis, liecina uzņēmuma nerevidētais saīsinātais finanšu pārskats par pagājušo gadu.

Ja 2014. gadā "Augstsprieguma tīkls" nopelnīja 998 309 eiro, tad pērn peļņa saruka līdz 172 186 eiro.

Savukārt kompānijas apgrozījums auga no 110,5 miljoniem eiro 2014. gadā līdz 122,66 miljoniem eiro pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!