Foto: Reuters/Scanpix

Septembrī tiesu izpildītājs Juris Vildaus izsolē pārdos no amata atstādinātās notāres Daces Čaklās nekustamo īpašumu.

Piedzinēja šajā gadījumā ir valsts, proti, Valsts ieņēmumu dienests (VID). Nekustamais īpašums sastāv no dzīvokļa īpašuma 151,50 kvadrātmetru platībā un kopīpašuma domājamās daļas no daudzdzīvokļu mājas un zemes Rīgā, Blaumaņa ielā 21.

Šajā adresē arī atrodas viņas praktizēšanas vieta. Nekustamais īpašums novērtēts 64 000 latu vērtībā.

Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsole notiks 16.septembrī.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa 12.novembrī plāno skatīt Čaklās sūdzību par VID viņai piemēroto sodu vairāk nekā 60 000 latu apmērā saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā, liecina informācija tiesu portālā "www.tiesas.lv".

Čaklā Administratīvajā rajona tiesā ir apstrīdējusi arī tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) lēmumu par viņas atstādināšanu no amata. Tiesa šo lēmumu atzina par tiesisku.

Bordāns zvērinātu notāri no amata atstādināja pērn 9.novembrī. Ministra preses sekretāre Līga Ādamsone aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka atstādināt Čaklo ministram bija lūgusi Zvērinātu notāru padome (ZNP), jo, izskatot disciplinārlietu, tā konstatējusi pārkāpumus Čaklās darbībā.

ZNP Disciplinārlietu komisija atzinusi, ka Čaklā ilgstoši un apzināti atradusies reāla interešu konflikta situācijā, pārkāpusi finansiālo darbību noteikumus un ētikas normas, informēja Ādamsone.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka ZNP Čaklo lūgusi atstādināt tāpēc, ka viņa daudzus gadus izmantojusi sava vīra - Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā (V) - firmas "Divas puses" pakalpojumus dažādām konsultācijām, sabiedrisko attiecību un tulkošanas pakalpojumiem, kas radījis aizdomas, ka darījumi bijuši fiktīvi un ka šādā veidā notāre vienkārši centusies "optimizēt" nodokļus.

Deputāts Čaklais, kurš vairāk nekā piecus gadus bijis sievas biroja vadītājs, raidījumam pauda pārliecību, ka viņš un sieva visu darījuši likumīgi. Ja arī kādi pārkāpumi bijuši, tad tikai grāmatvedībā. Arī pati Čaklā iepriekš sacīja, ka interešu konflikta viņai nav bijis.

VID par saimniecisko darbību Čaklās birojā uzrēķinājis vairāk nekā 60 000 latu. Veicot auditu, VID atklājis, ka 2010.gadā I.Čaklā firma "Divas puses" notārei sniegusi tulkošanas pakalpojumus par 42 000 latu, uzturējusi interneta mājaslapu par 30 000 latu un sniegusi sabiedrisko attiecību pakalpojumus par 35 000 latu.

Kā liecina informācija ZNP mājaslapā, Čaklā notāres amatā Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā Rīgā tika iecelta 2003.gada 17.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!