Foto: LETA

"SF Bio" un "Forum Cinemas" īpašnieks "Finnkino" ir parakstījuši vienošanos par apvienošanos, kopīgi veidojot lielāko kinoteātru grupu Ziemeļu reģionā. 60% jaunā uzņēmuma daļu īpašnieks būs "Ratos" un 40% daļu īpašnieks – "Bonnier", informēja mediju attiecību konsultants Ēriks Matulis.

"SF Bio" un "Finnkino", kurš Baltijas tirgos darbojas ar "Forum Cinemas" nosaukumu, ir lielākie uzņēmumi savos tirgos, un abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem nosaukumiem. Jaunais uzņēmums darbosies Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

"Šis ir labākais iespējamais darījums "Bonnier"," atzīst "Bonnier AB" izpilddirektors Jūnass Bonjers. "Mēs būsim līdzīpašnieki jaunam kinoteātru biznesa uzņēmumam ar lielām izaugsmes iespējām. Īpaši aizraujoši ir tas, ka mūsu partneris būs "Ratos". "Bonnier" ilgtermiņa līdzdalība filmu industrijā turpināsies ar šo jauno, aizraujošo posmu, kurā jaunā kinoteātru grupa var ieņemt vadošo pozīciju nozares pārmaiņu laikā un turpināt piedāvāt arī plašu vietējo filmu izlasi."

"Ratos" izpilddirektore Suzanna Kempbela skaidro, ka uzņēmumi veido reģionā lielāko kinoteātru grupu, kur spēcīgi vietējie zīmoli apvienosies, lai būtu vēl konkurētspējīgāki un spētu nodrošināt pievilcīgu filmu piedāvājumu Ziemeļu un Baltijas reģionos.

Darījums paredz "SF Bio" un "Finnkino" apvienošanos, nepiesaistot "Bonnier" un sākotnēji - arī "Ratos" finansējumu.

"SF Bio" ir lielākā kinoteātru grupa Zviedrijā, un tai pieder kinoteātri arī Norvēģijā. Kopā "SF Bio" ir 43 kinoteātri ar 282 kinozālēm un 38 000 skatītāju vietu. "Finnkino Oy", kurš Baltijas tirgos darbojas ar "Forum Cinemas" nosaukumu, ir lielākais kinoteātru operators Somijā un Baltijā ar 24 kinoteātriem, 158 kinozālēm un 27 000 skatītāju vietu.

Darījuma noslēgšanai nepieciešama konkurenci regulējošo iestāžu atļauja, un plānots, ka darījums tiks pabeigts 2013.gada aprīļa beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!