Foto: LETA
"Asteria Education", jaunuzņēmums, kas palīdz augstskolām sasniegt to absolventus, ir piesaistījis 50 000 eiro aizdevuma kapitālu no riska kapitāla fondu pārvaldītāja "Imprimatur Capital Seed Fund", paziņoja uzņēmuma vadītājs Raimonds Kulbergs.

Iegūtie līdzekļi tikšot izmantoti darbības paplašināšanai ārvalstīs, norādīja uzņēmuma vadītājs. "Redzam, ka tas, ko esam radījuši, ir pieprasīts un labi risina komunikāciju ar absolventiem dažāda izmēra un dažāda profila augstskolām. Tāpēc galvenā prioritāte ir ļaut universitātēm par mums uzzināt. Šīm investīcijām jau tagad redzam augļus, jo nesen esam ieguvuši klientus Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī redzam, ka nākamā valsts būs Lielbritānija," par nākotnes plāniem klāstīja Kulbergs.

Miljardu eiro industrijā, kurā, pēc Kulberga domām, dominē novecojušas sistēmas, "Asteria Education" tiecas ieviest lietotājam draudzīgu pieeju komunikācijā ar absolventiem. Produkts "alumniplus.co" palīdz augstskolām ērti iegūt pastāvīgi atjaunotu absolventu kontaktinfomāciju un ziņas par to tālākām gaitām. Arī Latvijas augstskolām tas ļautu ne tikai izpildīt Augstskolu likumā noteiktās prasības uzturēt kontaktu ar absolventiem, bet vienlaikus arī radīt jaunu ienākumu plūsmu, strādājot plecu pie pleca ar absolventiem, norāda uzņēmuma vadītājs. Latvijā "alumniplus.co" jau veiksmīgi lieto Rīgas Juridiskā augstskola, kam drīzumā pievienosies "Stockholm School of Economics in Riga" ("SSE Riga") un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

"alumniplus.co" autori ir "Asteria Education" (AE) komanda, kas apvieno dažādus talantus no biznesa, reklāmas jomas un radošajām industrijām ar mērķi radīt to, ko paši gribētu lietot. Komanda izveidojusies, strādājot pie ziedošanas kampaņas "Uzvarēsim Stenfordu", kas ļāva "SSE Riga" trīskāršot absolventu ziedotāju skaitu. Sekojot veiksmīgajam rezultātam, komanda ir izvirzījusi augstus mērķus. AE jau patlaban strādā ar augstskolām no Lielbritānijas, Zviedrijas, Vācijas un Nīderlandes.

"Mēs redzam, ka tradicionālais veids, kā tiek komunicēts ar absolventiem, ir prasīt no absolventiem. Prasīt iepazīties ar ziņām, prasīt atjaunot kontaktinformāciju datubāzēs, prasīt ziedot. Mūsu pieeja ir pretēja. Mūsuprāt, ir jādod absolventiem tas, ko viņi vēlas, un tādā veidā, kas būtu baudāms. Rezultātā absolventi kļūs vairāk iesaistīti augstskolu aktivitātēs nekā jebkad agrāk. Mēs izveidojām "alumniplus.co", lai padarītu saziņu starp augstskolu un absolventiem cilvēcīgu un saistošu. Tas ne tikai spēcinās absolventu grupu, bet dos arī taustāmu vērtību augstskolai," skaidroja Kulbergs, "Asteria Education" vadītājs.

“Mūs iedvesmoja agrīnie "Asteria" komandas panākumi, un esam priecīgi atbalstīt viņu sākto izplešanos starptautiskajos tirgos," darījumu komentēja Investīciju fonda "Imprimatur Capital" vadošais partneris Tobijs Mūrs.

"Imprimatur Capital" ir starptautisks agrīnās stadijas investors ar fokusu uz globāla potenciāla augsto tehnoloģiju biznesa projektiem. Līdz šim "Imprimatur Capital Fund Management" ir ieguldījis vairāk nekā 20 "start-up" uzņēmumos no Baltijas, Ziemeļeiropas un Krievijas tādos sektoros kā nanotehnoloģijas, alternatīvā enerģija, elektronika un uzņēmumu IT risinājumi.

"Imprimatur Capital Seed Fund" finansē Latvijas Garantiju aģentūra (LGA). Tā ir pilna spektra attīstības finanšu institūcija, kas palīdz uzņēmējiem piesaistīt finansējumu nepietiekama nodrošinājuma gadījumā, paplašināt darbību, sniedzot mezanīna aizdevumus, apdrošina eksporta darījumu riskus, kā arī sniedz riska kapitāla finansējumu. Patlaban LGA ir ieguldījusi deviņos riska kapitāla fondos, kā arī Baltijas Inovāciju fondā. Papildus LGA ir izsniegusi vairāk nekā 1200 aizdevumu, līzinga un eksporta garantijas.

"Lēmums ieguldīt 1,8 miljonus eiro Latvijā vienīgajā sēklas stadijas tehnoloģisko riska kapitāla investīciju fondā "Imprimatur Capital Seed Fund" ir bijis ļoti pareizs un loģisks, redzot milzīgo pieprasījumu pēc finansējuma agrīnajā uzņēmumu izaugsmes stadijā. Patlaban, deviņus mēnešus pēc programmas sākšanas, redzam, ka tieši agrīnais finansējums ir joma, kur valstij ir jāfokusē lielāki resursi, jo tehnoloģiskie iesācējuzņēmumi no privāto finansētāju viedokļa ir visriskantākie, bet īpaši nozīmīgi valsts ekonomiskajai attīstībai, jo pārsvarā vērsti uz eksportu un augstu pievienoto vērtību," norāda LGA direktors Ivars Golsts.

"Asteria Education" ir viens no "start-up" uzņēmumiem jaunuzņēmēju biedrībā "TechHub Riga". Tā ir sabiedriska organizācija - nodibinājums, kuras mērķis ir palīdzēt radīt vidi jauniem, veiksmīgiem, uz tehnoloģiju un inovācijām balstītiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!